FacebookTwitterLinkedIn

Mona Opran, COO Centrade Integrated

Forbes: Ați făcut parte din juriul Romanian EFFIE Awards 2015. Cum apreciați nivelul calitativ al lucrărilor înscrise în concurs?

Mona Opran: Depinde din ce punct de vedere privim lucrurile:

Dacă mă uit la numărul nominalizărilor și premiilor, sunt de părere că lucrările au fost mai bune decât notele. Toate case-urile înscrise la Effie au în spate o dovadă de succes iar asta vine cu multă muncă, obsesia pentru cel mai bun insight și o creație cât mai bună. Sigur că unele lucrări sunt mai bune decat altele și nu toate înscrierile trebuie să ia premiu dar, ca nivel general, cred că s-a judecat cam aspru și cam subiectiv.

Dacă mă uit la ideile prezentate, mi-a plăcut să văd că sunt din ce în ce mai multe cazuri de engagement, proiecte care implică oamenii, provoacă oamenii la un răspuns și medii de comunicare mai bine adresate. Mă bucur să observ mișcarea aceasta și la noi în țară.

Dacă fac un pas înapoi și mă uit la industria noastră astăzi, cred că suntem totuși într-o stagnare. Foarte puțin avem curajul să atacăm tot potențialul mediului digital (media planurile sunt în continuare pline de aceleași bannere), foarte puțin se asumă riscul unor campanii mai îndrăznețe și se simte că au fost bugete mici în ultimii doi ani. Nivelul lucrărilor înscrise este nivelul industriei și probabil că notarea excesiv de aspră este o manifestare a frustrării acumulate în ultimul an.

Suntem, totuși, o industrie mică, în creștere, îmi cunosc colegii și știu că dorim cu toții să creștem calitatea muncii noastre. Se va întâmpla!