FacebookTwitterLinkedIn

Cu o experiență de peste 11 ani în CSR, Mona Nicolici conduce departamentul de sustenabilitate al OMV Petrom, asigurând implementarea și includerea sustenabilității în strategia de afaceri a OMV Petrom România precum și alinierea la standardele internaționale de raportare non-financiară ale Global Reporting Initiative (GRI). Prin implicarea sa în activitatea de formare a specialiștilor în CSR, Mona Nicolici își dorește să ajute la extinderea modelelor de business sustenabile către întreg mediul de afaceri românesc prin pregătirea cât mai multor specialiști în raportare non-financiară conform prevederilor Directivei UE 95/2014.

“Cred cu tărie în profesioniști! O Românie care se dezvoltă în mod sustenabil e posibilă doar cu sprijinul a cât mai mulți specialiști în raportare non-financiară, dornici să contribuie la transparentizarea mediului de afaceri românesc. Sunt convinsă că nivelul de trai al românilor se va îmbunătăți odată cu creșterea gradului de responsabilitate al actorilor economici. Fără implicarea acestora însă, afacerile nu au nicio dovadă a responsabilității, iar fără rapoarte non-financiare publice este greu să creștem nivelul de conștientizare și implicare în ce privește dezvoltarea durabilă în țara noastră”, susține Mona Nicolici, Head of Sustainability al OMV Petrom România.

Raportarea non-financiară sau măsurarea, evaluarea și comunicarea impactului pe care o afacere îl are asupra mediului, economiei și societății a devenit obligatorie în România conform Ordinului nr. 1938/2016 al Ministerului Finanțelor Publice care transpune în legislația românească prevederile Directivei UE 95/2014. În baza acestuia, au fost identificate 680 de companii care, la data bilanțului, au avut un număr mediu de 500 de salariați în cursul exercițiului financiar, și sunt obligate să publice în 2018 informații non-financiare despre relația din 2017 cu angajații, furnizorii, clienții, autoritățile și membri ai comunităților gazdă.