Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Educaţie |
|

Mona Muşat: “La şcoală primim săptămânal 10-12 CV-uri de la profesori”

Şcoala funcţionează în prezent cu 28 de profesori la 70 de elevi, plus colaboratorii pe domeniile vocaţionale.
42. Mona Musat, Managing Partner

Avocata Mona Muşat, managing partner al Mușat & Asociații, unul dintre cei mai mari jucători în piaţa locală a avocaturii de business, a fondat anul trecut o şcoală privată care funcţionează după programa românească, completată de un program vocaţional. În prezent este în desfăşurare un amplu proces de recrutare pentru anul şcolar 2015-2016, având în vedere creşterea estimată a numărului de clase. Ea spune că la şcoală încă vin săptămânal propuneri de la câte 10-12 profesori, plus altele de la persoane care vor să colaboreze pentru diverse proiecte educaţionale (cursuri de antreprenoriat, artă, muzică). Şcoala funcţionează în prezent cu 28 de profesori la 70 de elevi, plus colaboratorii pe domeniile vocaţionale, dar pentru anul şcolar 2015-2016, are deja înscrieri pentru un număr dublu de copii (la o capacitate maximă este de 320 de copii).

Anul viitor şcoala Aletheea şi-a propus un număr de trei clase pregătitoare, dintre care una cu predare intensivă a limbii germane. „Am dezvoltat o clasă de germană maternă pentru că  exista o mare cerere. Avem clasă pregătitoare în germană şi un program de germană intensiv (cu o parte din materii predate în germă, cealaltă în română). Este vorba despre copiii din familii româneşti, ai căror părinţi fie consideră  că limba germană este mai importantă decât engleza sau franceza, fie că şcolile germane nu au de la un anumit punct un nivel al sistemului  educaţional mulţumitor”, explică Mona Muşat.

Avocata a fondat anul trecut o şcoală gimnazială şi nu o grădiniţă, aşa cum voia iniţial, pentru că, spune ea, vârstele mici sunt mai dificile din unele puncte de vedere: „cu un copil de 4 ani abia te poţi întelege, iar pentru a-l forma, a-l modela, e bine să ai timp, să iei o generaţie de la clasa pregătitoare şi să o duci până în clasa a VIII-a.

Investiţia avocatei în şcoală a fost de 2,5 milioane de euro, dar nu se aşteaptă la profit înainte de al patrulea an de funcţionare. În funcţie de ciclul educaţional, taxele se încadrează între  580 de euro şi 750 de euro/lună.

Mona Muşat se numără printre cele mai influente femei din România, conform topului Forbes

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii