Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Moldova Bricolează

10_Dragos_Paval_Dedeman.jpg
Criza s-a făcut în acest an simţită în Moldova. Averile cumulate ale celor 49 de reprezentanţi au scăzut cu 120 mil. euro faţă de valoarea din urmă cu un an. 

În acest an, topul miliardarilor moldoveni este dominat de frații Dragoș și Adrian Pavăl care conduc compania Dedeman, lanţul de retail cu materiale de construcţii şi pentru amenajări interioare, de tip Do-It-Yourself. Compania Dedeman avut, în 2012, o cifră de afaceri de peste 541 de milioane de euro, cu aproape 14 procente mai mare decât în 2011.

Cu o avere estimată la 360 de milioane de euro, frații Pavăl au reușit să îl detroneze pe Dorinel Umbrărescu, unul dintre „regii asfaltului”, cel care anul trecut ocupa prima poziție în topul celor mai bogați moldoveni. Anul acesta, averea lui Dorinel Umbrărescu a fost estimată la 300 de milioane de euro.

Pe locul al treilea, se clasează Adrian Porumboiu, unul dintre oamenii de afaceri care au mizat pe agricultură, dar care mai este cunoscut pentru implicarea sa în lumea fotbalului. Averea omului de afaceri vasluian a fost estimată, în acest an, la 170 de milioane de euro. Majoritatea afacerilor miliardarilor moldoveni se bazează pe comerț fie că este cel cu materiale de construcții, bricolaj, alimente sau cereale.

În acest an, eternele rivale Bacău și Iași au același număr de miliardari – 13. Averile cumulate ale celor 26 de miliardari din cele două orașe moldovene sunt de 1,1 miliarde de euro, adică mai mult de jumătate din totalul pe regiune. Averea medie a miliardarilor din Moldova este de 41 de milioane de euro, iar vârsta medie este de 52 de ani. Din cei 49 de oameni de afaceri moldoveni, 5 sunt femei și 2 se află pentru prima dată în topul Forbes “500 Miliardari”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii