FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Afacerilor Externe al României a notificat CNA invocând Art. 82 din legea audiovizualului și a cerut introducerea televiziunii Moldova 1 în lista must-carry, asemeni televiziunii TV5, ca urmare a unei înțelegeri internaționale.

CNA a decis că va adăuga Moldova 1 pe site-ul www.cna.ro, în lista must-carry, alături de TV5 și va cere inspectorilor din teritoriu să informeze televiziunile prin cablu cu privire la intrarea Moldova 1 în must-carry.

Potrivit legislației audiovizualului, în cazul existenței unor acorduri internaționale ale României anumite televiziuni pot fi incluse în lista must-carry. În această situație în prezent se mai află doar televiziunea francofoniei, TV5 Monde.

În lista must-carry mai intră televiziunile publice din România și în ordinea audiențelor televiziunile private care se declară libere la retransmisie în limita a 25% din grila de programe.

UPDATE

Acordul dintre Guvernele României și Moldovei privind colaborarea în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici a intrat în vigoare la 8 iulie 2014, după ce a fost semnat la Chișinău la 31 martie 2014, potrivit scrisorii MAE către CNA semnată de ministrul Titus Corlățean și datată 10 iulie 2014, înregistrată la CNA din data 16 iulie 2014.