FacebookTwitterLinkedIn

Consturcția acestui depozit a început anul trecut, în septembrie, iar finalizarea lucrărilor se estimează că va avea loc în 2015.

Terminalul de la Giurgiu este amplasat în Zona Liberă, pe un teren cu suprafața totală de aproape 15.000 de metri pătrați, iar depozitul are acces direct la transportul fluvial. Prima fază a proiectului, inaugurată joi, prevede stocarea și comercializarea de motorină.

Terminalul este dotat cu un sistem computerizat de încărcare a autocisternelor și cu tehnologie automatizată de aditivare. Întrucât funcționarea depozitului este automatizată, necesitatea implicării umane în procesele tehnologice legate de aprovizionarea cu produsele rafinăriilor Grupului MOL este minimă. În faza a doua, va fi finalizată construcția tuturor rezervoarelor depozitului, care va avea  o capacitate totală utilă de 7.000 de metri cubi.

Carburanții vor fi stocați în rezervoare supraterane, echipate cu cele mai moderne sisteme de siguranță și protecție, inclusiv sisteme automate de măsurare a volumului și temperaturii, sisteme fixe de stingere a incendiilor, inclusiv senzori de alarmare și avertizare timpurie. 

Terminalul este de asemenea prevăzut cu echipamente de recuperare a vaporilor pentru a minimiza emisiile compușilor organici volatili,  în conformitate cu cele mai înalte standarde din domeniu. Rezervoarele pentru stocarea carburanților vor fi prevăzute cu pereţi dubli sau vor fi amplasate în cuve de retenţie impermeabilizate prin betonare.

MOL România mai deține un astfel de depozit în județul Bihor.

“România este inclusă în strategia de dezvoltare pe termen lung a Grupului MOL, iar deschiderea terminalului de produse petroliere de la Giurgiu reprezintă un pas important în acest sens. Alături de extinderea și modernizarea rețelei de benzinării, optimizarea lanțului logistic este o direcție importantă de creștere a eficienței atât pe plan local, cât și la nivelul Grupului MOL”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman MOL România.

 “Această investiție răspunde necesităților rețelei de distribuție în creștere a MOL România, care înregistrează volume de vânzări mai mari de la an la an. De asemenea, clienții și partenerii noștri beneficiază de produsele de înaltă calitate furnizate de rafinăriile Grupului MOL”, a adăugat Kinga Daradics.

Compania estimează atingerea unei cote de 15% din piața de distribuție a carburanților, adică o creștere de 3%, în acest an.

Grupul MOL este o companie multinaţională cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 31.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania a intrat pe piața din România în 1995 și deţine 137 de bezinării.