Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Moise Guran renunță la cariera de jurnalist și intră în politică

Moise Guran a anunțat miercuri după-amiază, într-o intervenție la Europa FM, că renunță definitiv la cariera de ziarist și că își va asuma un rol politic. Decizia survine după discuții purtate cu liderii Alianței USR PLUS.
Moise-Guran

Moise Guran (45 de ani) a spus printre altele la Europa FM:

Cele mai grele decizii din cariera unui jurnalist sunt cele în care etica intră în conflict cu deontologia. Etica se referă la binele general al societății, iar deontologia se referă la regulile meseriei. Teoretic, regulile meseriei de jurnalist nu pot intra în conflict cu interesul general al societății, tocmai pentru că ele, regulile respective, sunt gândite pentru a sluji societatea. Și totuși, în practică, lucrurile sunt întotdeauna mai complicate.

(…)

Și totuși, eu azi, acum, vă anunț că am luat decizia să renunț definitiv la cariera și la rolul meu de jurnalist român pentru a-mi asuma un rol politic în această țară.

Acesta este ultimul mesaj pe care vi-l dau în calitate de jurnalist și este o explicație pentru dumneavoastră, cei care mă urmăriți de atât amar de ani.

(…)

Așa că, da, intru în politică. Las totul în urmă, definitiv, căci nu există cale de întoarcere la meseria pe care am făcut-o până acum, pentru a merge acolo unde se iau decizii. Am comentat de pe margine suficient, am dezbătut idei, le-am susținut și am insistat pe ele până la obsesie uneori, am insistat să mă contraziceți și să gândiți critic, cu propria minte, ceea ce vă spun eu sau alții ca mine, acum cred că este nevoie și de mine și de tine acolo unde ideile devin realitate.

AUDIENȚELE RADIOURILOR LA NIVEL NAȚIONAL – (AUGUST – DECEMBRIE 2019)

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce mi-ați oferit în acești 26 de ani, vă mulțumesc dumneavoastră ascultătorilor, dar și minunatei echipe a Europa FM, vă asigur că locul meu va fi luat, cum e și firesc, de un alt jurnalist, care îmi va critica în mod obiectiv și leal deciziile și acțiunile pe care le voi întreprinde ca politician. Pentru că aici este Europa FM.

PUBLICITATEA BĂNCILOR COMERCIALE PE TELEVIZIUNE – ANUL 2019

În final, vă rog să vă amintiți vorba pe care v-am spus-o acum trei ani, într-o dimineață de iarnă în care Liviu Dragnea venea la putere: ”Soarele răsare la fel și mâine, dar ce fel de zi va fi mâine depinde doar de noi”.

Moise Guran este realizatorul emisiunii “România în direct” la Europa FM. A lucrat/colaborat la Digi 24, TVR 1, TVR 2, Antena 1, Antena 3, Evenimentul Zilei, Tineretul liber și Academia Cațavencu.

Moise Guran a acumulat o experiență de 26 de ani în presă.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii