Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Mohammad Murad

Avere: 140- 150 milioane de euro Vârsta: 47 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domenii: turism, imobiliare, restaurante

Murad este unul dintre mogulii turismului românesc, cu hoteluri în zona Litoralului şi a Capitalei, care însumează o capacitate totală de cazare de peste 1.200 de camere. Afaceristul de origine libaneză a devenit cunoscut în România în primul rând prin prisma afacerilor din industria alimentară, prin lanţul de restaurante fast-food Springtime, pe care le manageriază în continuare.

Pe lângă businessurile amintite, Murad a investit în producţia de cartofi prăjiţi şi de semipreparate din carne, prin brandul Mandy Foods. Mohammad Murad deţine, împreună cu fraţii lui, Hassan şi Ahmed, fabrici de conserve de carne şi legume în Glina, Topoloveni, Buftea şi Roman. Principalii competitori ai Mandy Foods sunt Hame, Scandia şi Orkla Foods, prin brandul Ardealul. Omul de afaceri a investit 15 milioane de euro în construcţia unui hotel de cinci stele pe Litoral, în nordul staţiunii Mamaia. Coral Beach Hotel va avea 1.200 de locuri dispuse în mai multe apartamente, iar în cadrul hotelului vor lucra aproximativ 400 de angajaţi, potrivit lui Murad. Un concurent serios pentru afaceristul libanez pe acest segment îl reprezintă Gabriel Comănescu, care a inaugurat anul trecut hotelul de cinci stele Vega, cu o investiţie mai mică, de „doar“ zece milioane euro.

Pe lângă investiţia recentă de la malul mării, Murad mai deţine hoteluri şi aparthoteluri pe Litoral şi în Capitală. Printre cele mai importante se numără Phoenicia Aparthotel (zona Unirii), Phoenicia Grand Hotel (Băneasa), hotelurile Majestic din Olimp şi Jupiter, precum şi hotelul Forum din Costineşti. Recent, antreprenorul a inaugurat hotelul de patru stele Phoenicia Express, în nordul Bucureştiului, şi hotelul Phoenicia Confort, în zona Doi Cocoşi. Cele două clădiri au fost construite printr-o investiţie în valoare de 12 milioane de euro, realizată de-a lungul a doi ani şi jumătate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii