Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Travel |
|

Reprezentanții patronatelor din turism se revoltă: Dacă legea ne obligă să închidem, atunci nu mai deschidem deloc

Reprezentanții patronatelor din turism s-au reunit marți, 13 mai, într-o conferință pe litoral. În cadrul întrunirii aceștia au spus că nu vor închide hotelurile dacă s-ar descoperi un caz de COVID-19 printre turiști, ci vor aplica alte măsuri. Însă, dacă legea îi obligă să închidă hotelurile, atunci ei au susținut că preferă să nu mai deschidă deloc anul acesta.  
098 dosar Litoral 1

Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) spune că “Dacă apare un caz, nu e normal să se închidă hotelul. Când a fost depistat pozitiv un doctor s-a închis spitalul? Sau când a fost depistat cu COVID-19 un senator s-a închis Parlamentul?”.

Pe de altă parte, Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia Constanța, a precizat că în cazul în care un turist dă semne de boală, atunci la fiecare etaj al hotelurilor vor exista 5-10 camere goale, izolate, unde acesta va fi condus și va aștepta până va fi preluat de ambulanță pentru analize.

Reprezentanții patronatelor din turism s-au pregătit pentru sezonul de vară

“Sunt măsuri pe care noi le-am gândit, avem totul pregătit să funcționeze”, a susținut acesta.

O altă măsură propusă în cadrul întrunirii este ca toți cei care vin în stațiunile turistice să fie testați. În plus, hotelierii vor suporta costurile acestor teste, scrie profit.ro.

George Niculescu, prefectul județului Constanța, anunțase, în urmă cu puțin timp, că autoritățile iau în calcul mai multe măsuri pentru a preveni și limita răspândirea COVID-19 pe litoralul românesc.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii