Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Mohammad Bagher Karimzadeh Hagh

Avere: 10 milioane de euro Vârstă: 48 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: Comerţ 

Cetăţean român de origine iraniană, Karimzadeh Bagher se află în România de peste 20 de ani şi a început afacerile prin a comercializa produse aduse din Turcia. Omul de afaceri povesteşte că iniţial a pornit la drum cu importuri de produse alimentare şi igienă, după care şi-a diversificat, treptat, activităţile.

Ulterior, în 2003, a fost cooptat în conducerea clubului Dinamo, iar în prezent deţine 50% din acţiunile Grupului Prodal, care are în componenţă trei companii, şi anume Prodal ’94, Granddis şi Bere Spirt Turnu Severin. Businessmanul recunoaşte că este pasionat de pescuit, iar concediile le petrece doar împreună cu familia.

În 2009, scăderea cu 8% a cifrei de afaceri a Prodal până la 22,6 milioane de euro a fost cu mult sub cea înregistrată de piaţa locală a băuturilor spirtoase, iar anul acesta grupul Prodal a produs noi mişcări în piaţă. Astfel, Granddis, care are în portofoliu mărci precum Stalinskaya şi Wembley şi care face parte din grupul de firme Prodal, a preluat distribuţia mărcilor grupului Garrone, care ar putea contribui cu cel puţin patru milioane de euro la vânzările din acest an.

În paralel, Prodal a intrat din trimestrul doi al acestui an pe piaţa de whisky, estimată la peste 50 milioane de euro, prin importul bradurilor din portofoliul companiei americane Heaven Hill Distilleries. Primul brand importat este whisky-ul Evan Williams, dar vor urma şi mărcile Heaven Hill şi Eliajah Craig.

Nici Stalinskaya, cel mai vândut brand de vodcă local aflat în portofoliul producătorului de băuturi alcoolice – Prodal ’94, nu s-a lăsat mai prejos şi a câştigat în prima jumătate a acestui an 5% din piaţa de vodcă, deţinând în prezent o cotă de 42%. Pentru 2010, reprezentanţii grupului susţin că businessul ar putea ajunge la aproximativ 27-28 milioane de euro.

Bagher a înfiinţat societatea Prodal ’94, firmă specializată în fabricarea de băuturi alcoolice, alături de conaţionalul său Jabber Kanani iar la sfârşitul anului 1997 au înregistrat la OSIM marca de vodcă Stalinskaya.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii