FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit modificării aprobate astăzi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) , pentru vehiculele care nu pot circula în străinătate din cauze tehnice, asiguratorii nu vor mai încheia şi poliţe Carte Verde, informează MEDIAFAX.

“Am aprobat astăzi (miercuri – n.r.) în Consiliul ASF amendamentele la Norma 23, avem clauza cu privire la corelarea primelor şi majorărilor de prime cu daunalitatea”, a declarat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, conform sursei citate.

În norma modificată este prevăzut faptul că asiguratorii vor emite doar poliţa RCA, fără Carte Verde, pentru vehiculele care nu pot circula în țării, din cauza limitărilor tehnice. Din această categorie pot face parte mijloacele de transport în comun sau tractoarele cu regim special de înmatriculare.

Norma va intra în vigoare la data în care va fi publicată în Monitorul Oficial.

În luna decembrie a anului ce tocmai s-a încheiat, transportatorii au protestat la Bucureşti, blocând Piața Victoriei și Șoseaua Kiseleff cu mii de taxiuri, camioane, autobuze şi microbuze. Principala lor nemulţumire a fost legată de creşterea tarifelor RCA. O altă solicitare a acestora a vizat eliminarea supraccizei.