Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Modificare în acționariatul clubului FC Rapid. Omul de afaceri Liviu Goncea a preluat 48% din acţiuni

Omul de afaceri Liviu Goncea a preluat 48% din acţiunile clubului de fotbal FC Rapid din Liga a II-a, a anunțat gruparea giuleşteană.  
Liviu Goncea

Negocierile, inițiate încă din septembrie anul trecut, au fost finalizate cu succes, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, citat de Agerpres.

„Om de afaceri cu prezenţă semnificativă în domeniul auto, domnul Liviu Goncea a fost şi până la semnarea tranzacţiei de preluare a pachetului de acţiuni un apropiat al clubului, în calitate de sponsor. În noua sa calitate, aceea de acţionar, domnul Goncea va ramâne aceeaşi prezenţă discretă, interesele domniei sale urmând a fi reprezentate în Consiliul de Administraţie de domnul Andrei Nicolescu – vicepreşedinte al CA”, se arată în comunicat, fără a se preciza dacă acesta a achitat o sumă de bani în schimbul pachetului de acţiuni.

Noua structură a acţionariatului FC Rapid 1923:

– Victor Angelescu prin societatea Casazela Rapid Ltd. – 49%

– Liviu Goncea – 48%

– Asociaţia Academia Rapid – 3%

Liviu Gheorghiţă Goncea, 60 de ani, are afaceri în domeniul auto și este implicat în politică, fiind un apropiat al primarului Sectorului 1, Dan Tudorache.

După falimentul din 2016, echipa Rapid Bucureşti a evoluat în Liga a IV-a sub denumirea de Academia Rapid. După ce a obținut promovarea în Liga a III-a, societatea SC Fotbal Club Rapid 1923 SA, cea care administrează gruparea giuleşteană, a achiziţionat la licitaţie, în schimbul a 406.800 de euro plus TVA, mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, SC FC Rapid SA.

Primul investitor al clubului a fost Victor Angelescu, acesta anunţând la 24 august 2018 că a preluat 40% din acţiunile societăţii, ulterior pachetul său mărindu-se la 49%, mai scrie Agerpres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii