Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Modex deschide hub-ul Modex Blockchain Labs și lansează o serie de hackatoane în București

Fondatorii aplicației de chat și transfer de bani Moneymailme au lansat primul marketplace din lume pentru blockchain, Modex, și deschid Modex Blockchain Labs la București, hub de care programatorii și freelancerii pot beneficia gratuit.
shutterstock_blockchain

Echipa Modex va organiza o serie de hackatoane în următoarea perioadă, odată cu deschiderea Modex Blockchain Labs, primul eveniment având loc pe data de 16 iunie la București.

Programatorii care se vor evidenția la aceste hackatoane vor primi propuneri de a se alătura echipei de dezvoltare Modex, în cadrul unui program special de recrutare.

Urmând paradigma blockchain, adăugăm o nouă funcționalitate de bounties în Modex UDE (unified developer environment) menită să descentralizeze participarea la hackatoane a programatorilor din lumea întreagă. Știm că în București avem mulți programatori talentați, însă vrem să deschidem hackatonul pentru toată țara, dar și pentru cei din toate colțurile lumii”, a declarat Vali Mălinoiu, Head of Blockchain Innovation în cadrul Modex.

Modex este un marketplace pentru aplicații descentralizate, construit să aducă beneficiile tehnologiei blockchain în viața de zi cu zi, prin conectarea dezvoltatorilor cu potențialii clienți.

Modex funcționează ca un liant tehnologic între dezvoltatori și beneficiari, oferind un acces mult mai rapid și facil pentru implementarea contractelor inteligente (smart contracts).

Obiectivul Modex este de a furniza la nivel global un portofoliu variat de aplicații care folosesc tehnologia inovatoare blockchain, aducând împreună dezvoltatorii de aplicații descentralizate (DApps) alături de beneficiarii lor din mediul de business. Într-o lume în care distributed ledger technology – Blockchain – câștigă tot mai mult teren, așteptând implementarea în cât mai multe domenii de activitate, soluțiile oferite de programatori vor putea fi accesate si cumpărate de companii, fără a fi necesare cunoștințe tehnice specifice blockchain-ului”, au precizat reprezentanții Modex.

Dacă dezvoltatorii de aplicații își pot vinde soluțiile prin markeplace-ul Modex, companiile cu diverse domenii de activitate le pot achiziționa direct sau pot comanda dezvoltarea unor aplicații speciale în funcție de nevoi, cu ajutorul noii funcționalități de tip bounty pe care o Modex o lansează luna aceasta.

Inovația din spatele tehnologiei blockchain stă în versatilitatea ei, care îi permite aplicarea în industrii variate, cum ar fi sistemul medical, sistemul de votare, administrarea bazelor de date, domeniul financiar și multe altele. Tehnologia blockchain oferă, de asemenea, avantajul unor tranzacții rapide si transparente fără necesitatea unor intermediari. De exemplu, un contract rulat prin blockchain nu poate fi schimbat de la forma convenită, nu poate fi alterat și nu are nevoie de intermediari pentru punerea lui în aplicare. Prin Modex Marketplace punem la dispoziția pieței infrastructura necesară integrării avantajelor oferite de tehnologia blockchain, cu ajutorul unor aplicații care rezolvă probleme din viața reală. Suntem extrem de încântați că, dupa un an de dezvoltare, am ajuns în punctul în care să livrăm această platformă, oferind soluții tehnice pentru companii dintr-o arie largă de domenii”, a explicat Mihai Ivașcu, fondator si CEO Modex.

Concepută să funcționeze ca un hub pentru aplicații blockchain, Modex Marketplace a pornit de la o echipă de programatori români, și a devenit o companie internațională cu birouri în Londra, Gibraltar, Monaco și București. Echipa Modex este formată acum din specialiști din Europa, America de Nord și Asia, cu experiență în companii recunoscute precum Oracle, Microsoft, Temenos sau Google.

Mai mult, Modex a fost beneficiarul unui studiu de caz privind piața de smart contracts, realizat de gigantul mondial Google, ca soluție revoluționară pentru răspândirea tehnologiei blockchain în noi domenii de activitate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii