Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Moderna se așteaptă la vânzări de 18,4 miliarde de dolari din vaccinuri anti COVID-19 în 2021

Moderna a anunțat joi că se așteaptă să vândă vaccinuri anti COVID-19 în valoare de 18,4 miliarde de dolari în 2021, ajungând astfel pentru prima dată pe profit, de la înființarea sa de acum 11 ani.
vaccin coronavirus Moderna anticovid

Moderna și Pfizer sunt singurii producători de medicamente ale căror vaccinuri au fost autorizate pentru utilizare de urgență împotriva COVID-19 în Statele Unite, transmite Reuters.

La începutul acestei luni, Pfizer a estimat la 15 miliarde de dolari o parte din vânzările vaccinului anti COVID-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu partenerul BioNTech.

Ambele vaccinuri sunt distribuite în mai multe țări, iar companiile lucrează, de asemenea, pentru a combate o nouă tulpină a coronavirusului care a apărut pentru prima dată în Africa de Sud.

Guvernele din întreaga lume sunt îngrijorate de faptul că ar putea fi necesară o nouă doză persoanelor infectate cu noi variante în următorii câțiva ani, a declarat directorul general Stephane Bancel.

Potrivit lui Bancel, compania și-a sporit capacitatea de producție din cauza acestor îngrijorări și se așteaptă să producă între 700 de milioane și 1 miliard de doze în 2021.

Moderna lucrează la un rapel suplimentar care vizează noua tulpină și a livrat vaccinul pentru testare clinică către Institutele Naționale de Sănătate din SUA.

Compania intenționează, de asemenea, să testeze un vaccin de nouă generație care ar putea fi stocat în frigidere în loc de congelatoare, facilitând distribuția, mai ales în țările în curs de dezvoltare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii