Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Moderna depune astăzi documentele pentru aprobarea utilizării de urgență a vaccinului său anti-COVID de către FDA în SUA

Reprezentanții companiei Moderna au anunțat că vor depune astăzi o Autorizare de Urgență (Emergency Use Authorisation – EUA) a vaccinului său anti-COVID din partea FDA în Statele Unite.
shutterstock_1855108426

Mai mult, compania va oferi analiza eficienței primare în Faza 3 a Studiului COVE pentru vaccinul său. Potrivit studiului, eficiența vaccinului împotriva COVID-19 a fost de 94,1% (185 de cazuri de COVID- 19 au fost întâlnite în grupul placebo versus 11 cazuri în grupul mARN-1273).

„Această analiză primară pozitivă confirmă abilitatea vaccinului nostru de a preveni boala COVID-19 cu o eficiență de 94,1% și, foarte important, capacitatea sa previne cazurile grave de COVID-19. Credem că vaccinul nostru va oferi un nou și foarte puternic instrument care ar putea schimba cursul acestei pandemii și va ajuta la prevenirea bolilor severe, a spitalizărilor și a deceselor”, a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer Moderna.

În ceea ce privește eficiența acestuia împotriva cazurilor grave de COVID-19, aceasta a fost de 100%, susțin reprezentanții companiei într-un comunicat remis la redacție.

„Eficacitatea a fost constantă la toate grupurile de vârstă, etnie și gen (cele 196 de cazuri de COVID-19 au inclus 33 de adulți vârstnici – peste 65 de ani și 42 de participanți din comunități variate. mARN-1273 continuă să fie bine tolerat, neidentificându-se îngrijorări majore de siguranță și sănătate”, se arată în comunicat.

În acest context, compania plănuiește să ceară astăzi Autorizare de Urgență ((Emergency Use Authorisation – EUA) din partea FDA în Statele Unite, următorul pas fiind certificarea acestuia de către Comisia pentru Vaccinuri și Produse Biologice Asociate (VRBPAC).

Această analiză a eficacității primare a inclus un număr de 196 de participanți, pacienți confirmați pozitiv cu virusul SARS CoV-2, din care 30 de cazuri grave.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii