FacebookTwitterLinkedIn

Investițiile vor permite producția suplimentară a actualului vaccin COVID-19 produs de Moderna.

Moderna crește, de asemenea, planul de bază pentru 2021 la 700 de milioane de doze și lucrează pentru a furniza până la 1 miliard de doze în 2021.

Moderna a primit feedback pozitiv de la FDA cu privire la propunerea de a adăuga mai multe doze la fiecare flacon de vaccine.

“Investim în această capacitate suplimentară pentru a ne ajuta să creștem producția și să ne permitem flexibilitatea în fabricarea potențialelor rapeluri pentru a aborda variantele emergente ale virusului”, a declarat Stephane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna. “Ne așteptăm ca investițiile noastre suplimentare de capital să ne ajute la creșterea capacității până la 1,4 miliarde de doze pentru anul 2022, luând în calcul doza actuală de 100 μg. Dacă varianta noastră de vaccin rapel necesită o doză mai mică, cum ar fi 50 μg, am putea avea o capacitate de mai mult de 2 miliarde de doze pentru 2022.”

Vaccinul candidat produs de Moderna împotriva variantelor specifice, mRNA-1273.351, a fost expediat către Institutul Național pentru Sănătate (NIH), în vederea studiului clinic.