Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Modern Times Group (MTG) vinde operațiunile de distribuție Viasat în Ucraina

Compania ucrainiană 1 + 1 Media a încheiat un acord pentru a cumpăra afacerile legate de OTT și platforma DTH ale Viasat din Ucraina, de la grupul suedez Modern Times Group (MTG). informează Media Expres.
MTG-logo

Chiar dacă prețul tranzacției nu a fost dezvăluit, Broadband TV News, citând surse din industrie, a raportat la începutul acestei săptămâni că ar putea fi vorba de o suma de 15-20 de milioane de dolari. 

Reprezentanții 1 + 1 Media au spus că principalele motive pentru intrarea în acord au fost poziția puternică pe piață a companiei Viasat Ucraina în sectorul DTH, flexibilitatea tehnologică și prezența pe piața de televiziune cu plată. 

Achiziționarea operațiunilor de distribuție ale Viasat în Ucraina, care se crede că are în jur de 150.000 de clienti, va fi finalizată după ce primește aprobarea Comitetului Antimonopol din Ucraina, informează site-ul broadbandtvnews.com. 

MTG este prezentă și pe piața din România prin televiziunile Viasat History, Viasat Nature și televiziunea de filme TV1000. Vânzarea operațiunilor MTG la nivel internațional de către grupul suedez de media a fost declanșată anul trecut după modificarea legislației din Rusia care nu mai permite străinilor să dețină controlul televiziunilor. Televiziunile Viasat din CEE (inclusiv din Ucraina și România) aparțin în continuare companiei MTG World Limited, cu sediul la Londra, dar sunt deținute în prezent de un fond de investiții britanic. 

În Ungaria MTG, a vândut televiziunile pe care le deținea, VIASAT3 și VIASAT6, și serviciul online de tip “catch-up” Viasat Play, către Sony Pictures Television Networks în octombrie 2016. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii