FacebookTwitterLinkedIn

Ford Motor Company confirmă astăzi că urmează să investească până la 200 de milioane de euro pentru a produce SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport la fabrica sa din Craiova, începând cu toamna lui 2017.

Model EcoSport pe care Ford îl comercializează în prezent Europa, cu excepția Rusiei, este construit la fabrica din Chennai, India. Fabrica Ford din Chennai va continua să construiască modelul Ecosport pentru piața locală indiană, dar și pentru alte piețe la nivel global.

Citește mai multe despre Ford EcoSport

“Vânzările de EcoSport au urcat anul acesta cu aproape 30% și ținând cont de previziunile legate de creșterea vânzărilor din segmentul SUV –urilor de mici dimensiuni, pentru noi este momentul oportun să mutăm producția de EcoSport în Europa și să beneficiem astfel de forță de muncă excelentă și de fabrica noastră de la Craiova,” spune Jim Farley, Președinte și CEO Ford Europa.

Vânzările de mașini noi din segmentul SUV au urcat anul trecut cu 23% raportat la întreaga industrie care a crescut cu 10%. Segmentul SUV-urilor de mici dimnesiuni din care face parte și modelul EcoSport a crescut cu 44% în 2015. Ford se așteaptă ca segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni să ajungă la aproape 1,5 milioane de vehicule pe an, până în 2017, ceea ce reprezintă o creștere de 35% față de 2015.

VEZI O GALERIE FOTO CU FORD ECOSPORT

De la preluarea uzinei de la Craiova în 2008 și până în prezent, Ford a investit în România peste 1 miliard de euro pentru a susține operațiunile sale de producție. Ford produce în acest moment la Craiova monovolumul de mici dimensiuni B-MAX și motorul Ford de 1.0 l EcoBoost- singurul motor din lume care a primit distincția de “Motorul Internațional al Anului” pentru trei ani consecutiv.

Totodată Ford a mai transmis astăzi că în continuare se caută oportunități de a construi noi produse la fabrica sa din Craiova pentru a folosi în întregime capacitatea de producție și tehnologia existentă.

Provocările pe care trebuie să le înfrunte noul CEO Ford

“Fabrica de la Craiova are un viitor puternic dacă va continua să-și îmbunătățească competitivitatea și flexibilitatea la nivel operațional. Un pas pozitiv în această direcție a reprezentat-o și încheierea cu succes a noului contract de muncă valabil pentru următorii doi ani”, precizează Jim Farley. “Trebuie să continuăm să lucrăm împreună cu Guvernul României și cu autoritățile locale pentru a îmbunătăți infrastructura și sistemul logistic”.

Anunțul de azi vine ca urmare a angajamentului pe care Ford și l-a asumat pentru a lansa noi 5 vehicule din gama SUV și “Crossover” in Europa în următorii 3 ani, începând cu noul Ford Edge, ce urmează a fi lansat în al doilea trimestru al lui 2016. Pentru prima dată, Ford se așteaptă să depășească în 2016 pragul de 200,000 SUV-uri vândute în Europa – ceea ce reprezintă o creștere de 30% față de 2015.
.