FacebookTwitterLinkedIn

Un businessman de succes este în general o persoană atentă cu fiecare detaliu al afacerii pe care o conduce. Mai mult, în parteneriatele de afaceri, felul în care se prezintă cineva poate reprezenta garanția succesului, dar și a încrederii pe care persoana respectivă o acordă celor din jur. Studiile de psihologie arată că în primele câteva secunde de interacțiune între două persoane se stabilește, la nivel inconștient, felul în care va decurge pe viitor o relație între acestea, aspect valabil mai ales pentru parteneriatele de afaceri.

Pentru un om de afaceri de succes, o ținută elegantă, atent aleasă trebuie să fie definitorie. Fără a fi însă excesiv de pretențioasă, rigidă sau ostentativă, ținuta aleasă corect este imboldul necesar pentru ca un om de afaceri să se simtă pe deplin încrezător în puterile sale, zi de zi. Felul în care un businessman se prezintă în ochii celor din jur sau la întâlnirile de afaceri poate constitui o bază solidă a unor viitoare parteneriate de succes, bazate pe încredere reciprocă.

Indiferent de stilul vestimentar propriu al fiecărui antreprenor, ținuta sa trebui să fie una care impune respectul și încrederea celor din jur. Un stil simplu, elegant dar și sobru trebuie să fie definitoriu pentru un businessman, sunt de acord toți consultanții de beauty. Pe lângă codul vestimentar obligatoriu, încrederea în sine este cea care îi dă unui om de afaceri o alură sigură, care captează atenția interlocutorului, după cum subliniază antreprenorul și trainerul Andy Szekely. 


Însă o ținută de succes nu poate fi completă fără accesoriile potrivite. Acestea trebuie să completeze în mod fericit imaginea atent construită pe care un om de afaceri o impune celor din jur. 

Modele noi de bijuterii pentru un businessman de succes

Iată câteva modele de bijuterii care vor completa oricand tinuta pentru un businessman de succes.

  • Un ceas de marcă 

Un ceas este prin definiție accesoriul perfect pentru un om de afaceri. Deoarece pentru un businessman de succes fiecare clipă este importantă și trebuie atent monitorizată, ceasul trebuie să fie un obiect indispensabil. În plus, pentru amatorii de detalii, ceasul este cu atât mai interesant cu cât dispune de mai multe funcții. Anumite ceasuri de firmă pot ajunge la zeci de mii de euro datorită complexității mecanismelor, rezistențelor la condiții extreme sau opțiunilor customizate, de exemplu cele antigravitație sau pentru scufundare. În funcție de preferințele personale, ceasurile pot fi cu design clasic, analogic, sau cu afișaj digital. 

  • O brățară fină

Nu doar o investiție pe termen lung, o brățară de aur, argint sau platină este un accesoriu discret și elegant care poate completa cu succes ținuta unui om de afaceri. Ultimele, și cele mai recente date privind consumul și achizițiile de bunuri în perioada din timpul și de după pandemie, au arătat preferința tot mai multor consumatori către obiectele de valoare, între care se număr în principal bijuteriile din materiale prețioase. Potrivit CNN Business, achizițiile de bijuterii din SUA au căpătat un impuls semnificativ începând cu vara anului trecut, crescând cu până la 10% comparativ cu anul precedent, după cum relatează Wall Street. 

O brățară fină, cu un model simplu, din aur galben sau alb, se poate dovedi un accesoriu discret care poate completa cu succes ținuta unui om de afaceri, chiar și pentru momentele de relaxare de pe terenul de sport sau la o întâlnire mai puțin formală între parteneri.

  • Un lanț de aur

Deși nu face parte neapărat dintre accesoriile pe care le-ar etala un om de afaceri de succes, un lanț de aur este una din investițiile pe care cineva le poate face pe termen lung. Datorită valorii constante sau chiar în creștere a aurului, o bijuterie de acest fel se poate dovedi nu doar o investiție profitabilă ci și accesoriu discret și elegant pentru un om de afaceri. 

Unul din locurile cele mai interesante și profitabile de unde se pot achiziționa bijuterii de acest tip sunt casele de amanet, mai ales de la cele care sunt specializate doar pe astfel de achiziții. Acestea oferă de obicei prețuri mult mai avantajoase față de cele al pieței sau față de ofertele magazinelor online pentru gramul de Au sau Ag, de aceea e recomandat să verificăm și ofertele de lanț de aur bărbați amanet pentru asemenea investiții. 

Concluzie

După cum au atras atenția stiliștii în nenumărate ocazii, mulți dintre oamenii de afaceri din România nu au înțeles încă importanța de a-și crea un brand și o imagine care să-i reprezinte. Consultantul de imagine Mihaela Berciu atrage și ea atenția asupra acestui aspect, definitoriu pentru ”categoria socială cât și intelectuală” din care fac parte oamenii de afaceri, arătând că aceștia sunt ”motorul economiei și cei care fac o societate să se dezvolte, să evolueze”. De aceea, un businessman de succes trebuie să fie la curent nu doar cu cele mai inovative idei sau cu ultimele modificări fiscale, ci și cu cele mai noi modele de bijuterii pentru oamenii de afaceri.