FacebookTwitterLinkedIn

Conform bilanțului Leader Team Broker, unul dintre jucătorii cunoscuți de pe piața asigurărilor din România, în ultimele 12 luni, 40 de companii de pe piața locală care activează în industrii precum IT&C, retail, producție sau transporturi s-au asigurat împotriva riscurilor profesionale și riscurilor cibernetice, achiziționând prima poliță de asigurare care acoperă și amenzile GDPR.

Așa încât, valoarea primelor de asigurare IT&C încheiate de Leader Team Broker în primul an de la lansarea oficială a poliței în România a fost de 200.000 de euro, de patru ori mai mare decât estimările inițiale realizate în octombrie 2019.

„Anul trecut, în parteneriat cu asiguratorul britanic CFC Underwriting am introdus în portofoliu un produs complex și accesibil, cu scopul de a sprijini companiile din domeniul IT&C în fața riscurilor ce pot rezulta din activitățile profesionale desfășurate și din atacuri cibernetice. Estimam atunci, pentru primul an, un volum de maxim 50.000 de euro dar, în mai puțin de 12 luni, am reușit să câștigăm jucători importanți din domeniul tehnologiei, printre care FintechOS, Softelligence, Zitec, Tremend dar și companii mai mici interesate de protecția oferită de poliță. Cea mai mare poliță încheiată a fost de 40.000 de euro și acoperă riscul de erori, omisiuni și atacuri cibernetice”,  a declarat Răzvan Rusu, fondatorul Leader Team Broker.

Potrivit acestuia, o poliță pe segmentul IT&C pornește de la 550 euro/an  și are o acoperire de 500.000 de euro.

Aceasta acoperă riscurile unui atac cibernetic, inclusiv amenzile GDPR care decurg din expunerea datelor clienților în afara companiei, răspunderea profesională, respectiv toate costurile privind erorile și omisiunile din activitatea unei companii, încălcarea confidențialității informațiilor pe care le gestionează, daune provocate de acțiunea neloială a angajaților, riscuri reputaționale, inclusiv furtul banilor din companie prin diverse metode (Phishing etc.).