FacebookTwitterLinkedIn

Mitsubishi Electric Living Environmental Systems, care este activă în domeniul instalațiilor de aer condiționat, încălzire și tratare a aerului, este prezentă în România încă din 1990, printr-o rețea de distribuitori.

Cota de vânzări a companiei a fost, anul trecut, de aproximativ 10 milioane de euro, totalizând 10% din piața locală de sisteme de climatizare, potrivit estimărilor companiei. În ultimii ani, Mitsubishi Electric și-a dublat cota de piață pentru produse electrice de acest gen, iar, anul acesta, estimează o nouă creștere a vânzărilor.

„Am decis să consolidăm prezența Mitsubishi Electric în Europa investind în România, deoarece piața locală a înregistrat în ultimii ani o evoluție spectaculoasă. Mai mult decât atât, economia locală a crescut mult și considerăm că avem condiții favorabile pentru consolidarea prezenței brandului”, a spus Andrea Veronese, managerul Mitsubishi Electric România.

Nou înființata sucursală din România, care, pentru moment, va avea doar divizia de aparate de climatizare, se subordonează sucursalei din Italia, care a fost înființată în 1985. Cea din urmă are cinci divizii comerciale: Climatizare – aparate de aer condiționat pentru reședințe, spații comerciale și industriale, încălzire, dezumidificare și purificarea aerului; Automatizări industriale și mecatronică – sisteme și dispozitive de automatizare industrială; Semiconductoare – componente electronice; Automobilistică – sisteme și componente pentru controlul automobilelor și vehiculelor cu motor; Transporturi – produse și sisteme pentru transportul feroviar.

„Mitsubishi Electric se bucură de mulți ani de o prezență puternică pe piața românească. Investind în această nouă sucursală reconfirmăm angajamentul nostru în regiune și marcăm începutul unei noi creșteri în Europa de Est”, a afirmat Yoji Saito, președintele și CEO-ul Mitsubishi Electric Europe B.V.

Mitsubishi Electric Europe B.V., prin Mitsubishi Electric Living Environmental Systems, este, de peste 30 de ani, activă în domeniul climatizării. Mitsubishi Electric Living Environmental Systems proiectează soluții pentru orice utilizare, de la locuințele rezidențiale independente la cele centralizate, de la hoteluri și restaurante la SPA-uri, de la mici clădiri de apartamente la complexuri rezidențiale, de la muzee la bănci, birouri etc.

La nivel global, Mitsubishi Electric are o tradiție de aproape un secol în dezvoltarea soluțiilor industriale și casnice în diverse domenii de activitate ce includ dezvoltarea, producerea și vânzarea echipamentelor electrice și electronice folosite în procesarea și comunicarea informațiilor, dezvoltarea spațială și comunicații prin satelit. De asemenea, acesta produce electronice de uz casnic, tehnologii industriale, tehnologii energetice, mijloace de transport și echipamente de construcții.

De peste 90 de ani, Mitsubishi Electric produce și vinde dispozitive electrice și electronice, care sunt folosite în diverse domenii: tehnologia informațiilor și telecomunicațiilor, dezvoltarea spațială și comunicații prin satelit, electrocasnice, tehnologii cu aplicații industriale și energetice, sisteme de transport și construcții. Compania este prezentă în 43 de țări, având peste 135.000 de angajați, iar, în ultimul an fiscal, sfârșit pe 31 martie 2017, a înregistrat o cifră de afaceri de 37,8 miliarde de dolari. În Europa, compania este prezentă din 1969 cu sucursale în 18 țări.