Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Mișu Negrițoiu (ASF): „Nu suntem într-o situație de criză RCA”

Piața RCA nu se află în criză, iar situația din prezent arată că nu este nevoie de o majorare a prețurilor, a declarat, miercuri, Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), informează AGERPRES.
Misu_Negritoiu_agerpres_4884586.jpg

Mișu Negrițoiu: „Vreau să vă spun de la început că nu suntem într-o situație de criză RCA. Am văzut foarte multe titluri și exprimări de genul «rezolvarea crizei RCA». Nu este o criză RCA, mai puțin acum chiar decât astă toamnă — nu a fost nici astă toamnă — este o normalizare a pieței RCA”, a spus Mișu Negrițoiu.

Președintele ASF a afirmat că rata combinată pentru RCA a ajuns pentru prima dată în istoria asigurărilor sub 100%, respectiv la 97% în primul trimestru din 2017.

Negrițoiu a precizat că plafonarea prețurilor nu a avut un efect negativ asupra acoperirii daunelor și despăgubirilor, ci asupra gradului de concentrare pe asiguratori și asupra asiguratorilor cu risc ridicat. Astfel, 60% din portofoliul RCA pe primul trimestru este la două societăți: City Insurance și Euroins.

Potrivit datelor prezentate de Negrițoiu, piața polițelor auto obligatorii (RCA) a atins, la sfârșitul primului trimestru din 2017, valoarea de 1,06 miliarde lei, nivel similar cu cel consemnat în aceeași perioadă a anului trecut (1,07 miliarde lei). În perioada analizată, pe ansamblul întregii piețe, prima medie RCA anualizată a scăzut cu aproximativ 3%, comparativ cu intervalul similar al anului precedent, atingând valoarea de 727 de lei.

Pentru persoane fizice, prima medie anualizată a fost de 533 de lei, în timp ce pentru persoane juridice aceasta a ajuns la 1.340 de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii