Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Mistica nestematelor

Vedetele o adoră, iar creaţiile ei sunt mereu prezente pe covorul roşu. Carla Amorim a impus şcoala braziliană de design în creaţia de bijuterii, iar, astăzi, brandul ei este prezent pe cele mai importante pieţe de lux ale lumii.
Carla Amorim_Foto Telmo Ximenes (2)

S-a născut în Brasília, oraş vibrant şi progresist, una dintre cele mai tinere capitale de pe Mapamond, o impresionantă demonstraţie de creativitate făcută de această mare naţiune a Americii de Sud. Geometria simplă a arhitecturii gândite de Oscar Niemeyer te face să te îndrăgosteşti pe loc şi iremediabil de acest loc, pe care Carla a ales să nu-l părăsească în favoarea metropolelor São Paulo sau Rio de Janeiro. De aici, din Brasília, creaţiile ei au cucerit inimile femeilor din întreaga lume.

De la Michelle Obama la J. K. Rowling

Spune că s-a visat dintotdeauna designer, iar drumul spre giuvaiergerie i-a fost deschis de inspiraţie. „Eu am fost mereu interesată de zona esteticii, a frumosului. La designul de bijuterii am ajuns începând să lucrez piese pentru mine. Însă rugăciunea a fost cea care mi-a arătat că acesta este adevăratul meu talent, acesta este drumul pe care trebuie să-l parcurg. Şi, încet-încet, am început să lucrez pentru vânzare.“ Lucrurile i-au mers lin încă din primii ani în această branşă selectă. „La începutul carierei mele făceam bijuterii pe care le vindeam de acasă sau vizitându-mi prietenele, clientele. Pentru mine, această muncă a fost întotdeauna plăcută.“

Dar drumul parcurs a fost lung dacă ţinem cont că azi bijuteriile realizate de Carla sunt vândute în întreaga lume şi sunt afişate de cele mai și sonore nume ale showbizului şi de cele mai rafinate doamne din elita politicii şi afacerilor. „Sunt foarte fericită de fiecare dată când bijuteriile mele sunt alese de celebrităţi. Am fost onorată văzându-le purtate de Michelle Obama, al cărei stil îl admir foarte mult. Pe această listă se mai află Selena Gomez, Angelina Jolie, Yoko Ono, J. K. Rowling şi multe, multe alte vedete.“

ROGVAIV prețios

Clientela s-a schimbat radical de-a lungul anilor, iar businessul a crescut exponenţial. Însă Carla a rămas aceeaşi. Rugăciunea şi meditaţia îi sunt în continuare sursele de inspiraţie, alături de arhitectura oraşului în care locuieşte şi de natură. Nici nu se putea altfel: trăieşte într-o ţară fabuloasă şi cu o diversitate gemologică incredibilă.

De secole, Brazilia este unul dintre cei mai mari producători de pietre prețioase și metale nobile din întreaga lume. Colonizată de portughezi încă din secolul al XVI-lea, Brazilia va deveni extrem de importantă pentru elita Lisabonei la sfârșit de secol XVII, când se produce o adevărată goană după aur odată cu descoperirea vastelor depozite din actualul stat Minas Gerais. Patru decade mai târziu, în aceeași zonă sunt descoperite diamante. La jumătatea secolului al XVIII-lea, jumătate din cantitatea de aur din întreaga lume provenea de aici. De lângă Belo Horizonte, din Minas Gerais, se extrag și azi smaralde, acvamarine, turmaline roz și verzi, topaze imperiale, alexandrite și amazonite. Și, cu toate că preferatele Carlei sunt diamantele, în colecțiile ei veți găsi şi safire, turmaline, tanzanite și perle, prinse în dantelării „țesute“ din aur în diferite tonuri de galben.

Dar ce le place să poarte femeilor din Rio, din Salvador, São Paulo sau din capitală? „Braziliencele sunt foarte şic, foarte feminine. Poartă accesorii în toate momentele zilei, de aceea ele vor afişa întreaga gamă de bijuterii, de la cele casual la cele mai pretenţioase“, îmi spune Carla, adăugând: „Dar cred că, până la urmă, braziliencele nu sunt excepţia: tuturor femeilor le plac bijuteriile, indiferent de zona în care trăiesc“.

Citește și Corina Mihăilă Larpin – Designul ca punct forte

Lucru pe care mi-l confirmă şi dezvoltarea globală a afacerii Carlei Amorim. Brazilia este în sine o uriașă piață de lux, capabilă să-i asigure un volum impresionant de vânzări, însă compania este excelent reprezentată  în zonele strategice de pe întregul Mapamond: Rusia, Statele Unite, Canada, Kazahstan, Emiratele Arabe, China, Marea Britanie, Japonia sau Kuwait.

Peisaje braziliene: oceanul, cascadele, cerrado-ul

Nu vorbeşte prea mult despre sine; preferă să-mi povestească despre businessul ei. Am vrut totuşi să aflu cum este omul Carla Amorim în afara atelierului de design. „Îmi place să-mi petrec timpul liber cu familia, să merg la cinema şi, uneori, să mă retrag pentru a mă reculege.“ În materie de vestimentaţie se declară adepta stilului contemporan, alegând fără discriminare creaţii ale designerilor brazilieni şi internaţionali: „Mari talente şi piese impresionante vin azi de pretutindeni“. O întreb unde îşi petrece vacanţele şi îmi spune că adoră oceanul. „Aici, în Brazilia, plajele sunt realmente superbe şi mă gândesc în special la Fernando de Noronha şi Maragogi. Merg şi în Insulele Turks şi Caicos, în Saint Barth, cu alte cuvinte în Caraibi, pentru că acolo sunt locuri nespus de frumoase.“

După două săptămâni petrecute în Brazilia și multe zboruri interne, între Rio de Janeiro, Manaus, Salvador și capitală, sunt curios ce alte locuri mi-ar recomanda Carla pentru următoarea mea vizită. „Aproape de capitală, de Brasília, se află Chapada dos Veadeiros, care are cascade splendide. Merită să vezi acest loc“, îmi răspunde, indicându-mi un parc natural din statul brazilian Goiás creat pentru a proteja biotopul de tip cerrado, savana tipică acestei țări. „Însă ţara noastră e enormă, zonele sunt foarte diferite, iar cultura – extrem de bogată. În toate regiunile Braziliei vei găsi locuri magnifice.“

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii