FacebookTwitterLinkedIn

Mirel Rădoi este decis să-și încheie cariera la echipa care l-a lansat în fotbalul mare. Până să revină în Ghencea, fotbalistul lui Al Ain mai are de încasat câteva milioane de dolari de la arabi.

Declarat „Fotbalistul Anului” în Liga Profesionistă din Arabia Saudită în urmă cu doi ani, Mirel Rădoi câştigă, astăzi, bani frumoşi la arabi. Evoluţiile excelente ale românului i-au convins pe şeici să liciteze pentru el şi chiar să îi ofere o mărire substanţială de salariu. Rădoi a fost transferat în iulie 2011 de Al Ain, după ce a semnat un contract pe doi ani cu gruparea saudită, contract ce stipulează un salariu de 2,5 milioane de euro pe an. Clubul a plătit pentru transferul său suma de 4,2 milioane de euro, iar acolo lucrează deja sub coman¬da fostului său antrenor de la Steaua și de la Al Hilal, Cosmin Olăroiu. În prezent, Rădoi devine unul dintre cei mai bine plătiţi sportivi români, cu un salariu anual de 3,5 milioane de dolari. Fotbalistul a câştigat anul acesta Supercupa Emiratelor Arabe Unite, după ce s-au impus la penalty-uri în faţa echipei Al Jazira. Acesta este cel de-al doilea trofeu pentru Olăroiu şi Rădoi, după titlul de campioni câştigat sezonul trecut.

Rădoi a început să joace fotbal la vârsta de 8 ani: iniţial pe postul de portar, apoi ca fundaș. Prima echipă din cariera sa a fost FC Drobeta-Turnu Severin, din orașul natal, unde a fost remarcat de antreno¬rul de atunci al echipei Extensiv Craiova, Sorin Cârțu. Impresionat de calitățile lui, aesta din urmă l-a adus la Craiova, plătind atunci banii de transfer, 6.000 de dolari, din propriul buzunar. Ulterior, Rădoi a ajuns la Steaua sub comanda lui Victor Pițurcă, pentru suma de 100.000 de dolari, unde a debutat în martie 2000, într-un meci de Divizia A. Evoluțiile sale excelen¬te i-au adus un loc de titular în formația roș-albastră, iar apoi, banderola de căpitan al celei mai titrate formații de club din România. Rădoi a câștigat în 2001 cu Steaua primul său titlu, apoi a urmat câștigarea Supercupei României, în fața echipei FC Dinamo București. Împreună cu echipa sa, a câștigat cel de-al doilea titlu de campion în sezonul 2004-2005, iar în cel imediat următor, Steaua a câștigat al 23-lea titlu de campioană a României și al treilea din cari¬era lui Mirel Rădoi. Ca membru al echipei naționale de fotbal a României, Rădoi a par¬ticipat la Campionatul European din 2008.

În ianuarie 2009, Rădoi s-a transferat la echipa Al Hilal din Arabia Saudită, antre¬nată la acea vreme de românul Cosmin Olăroiu, de la Steaua București contra su¬mei de 6 milioane de euro. În august 2010 a fost desemnat căpitanul echipei saudite Al Hilal, ca semn de respect pentru dăruirea și sacrificiul românului. Astfel, Rădoi de¬venea primul căpitan de echipă străin din istoria campionatului saudit, fiind poreclit „Războinicul” de fanii arabi. În iulie 2011 a ajuns la gruparea saudită Al Ain, unde are un contract valabil până în 2014. Mirel Rădoi este căsătorit cu Viviana, o tânără din Drobeta Turnu-Severin, împreună având un băiețel pe nume Denis şi o fetiţă pe nume Ingrid