Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Mircea Varga (Țiriac Group), Dr. Radu Gorduza Lupu (Medicover România), Radu Savopol  (5 to go) au discutat în cadrul celei de a unsprezecea ediții a evenimentului ForbesForward despre soluțiile pe care le văd pentru criza ce se prefigurează, dar și despre rolul implicării în comunitate

Mircea Varga (CFO Țiriac Group), Dr. Radu Gorduza Lupu (Director General Medicover Romania), Radu Savopol (Fondator și CEO 5 to go) au discutat în cadrul celei de a unsprezecea ediții a evenimentului ForbesForward despre soluțiile pe care le văd pentru criza ce se prefigurează, dar și despre rolul implicării în comunitate
FF live 124

Despre indicatorii pe care antreprenorii și managerii ar trebui să îi urmărească în această perioadă, Mircea Varga ne anunță că sunt aceiași, trebuie doar adaptați la contextual dat. CFO-ul Grupului Țiriac recomandă ca fiecare manager sau antreprenor  să accepte situația și să nu o nege, criza coronavirus fiind una fără precedent.

„Chiar dacă am mai fost încercați de criza financiară din 2008, situația actuală este una complet nouă. Vorbim despre un virus pe care nu îl cunoaștem deocamdată, nu știm în ce direcție merge. Nu ne putem aștepta ca virusul să se adapteze vieții noastre, ci invers. Trebuie să avem răbdare, să fim pregătiți, să avem curajul să facem în continuare afaceri ținând cont de contextual actual. Trebuie să luăm toate măsurile de precauție . Ne așteptăm la al doilea val al coronavirus dar nu trebuie să ne panicăm. Cert este că există viață și după coronavirus, trebuie doar să ne resetăm”, spune Mircea Varga, CFO, Țiriac Group.

Află aici mai multe declarații făcute de Mircea Varga

Radu Savopol are peste 20 de ani de experiență în domeniul Horeca și susține că a fost printre primii care a luat decizia de a închide, atunci când s-a instaurat starea de urgență. Însă, fondatorul 5 to go a hotărât să deschidă cafenele începând cu data de 5 mai, pentru a se pregăti de momentul în care se vor ridica o parte din măsuri.

„Eu am fost printre primii care au luat decizia grea de a închide. Sunt în spatele meu peste 110 de antreprenori, de oameni care au investit în business-ul acesta și a fost foarte greu să iau o decizie pentru a închide sau a ține deschis. Și cu toate astea am reușit și am creat o familie în care am comunicat unitar și am luat decizia de a sta închiși, cu toate că puteam să funcționăm. După ce am văzut că dacă sunt respectate anumite lucruri, poți să funcționezi și când ne-am apropiat de 15 mai, am zis că e momentul să deschidem și noi, pentru a fi cu motoarele turate. Am preferat să deschidem cu 10 zile mai devreme pentru ca la momentul 15 să fim pregătiți. N-am deschis toate locațiile. O parte nu pot fi deschise, dar  100 de locații cred că vor fi operaționale până la sfârșitul acestei săptămâni” , mai precizează Radu Savopol.

Află aici mai multe declarații făcute de Radu Savopol

Directorul General Medicover a menționat în cadrul evenimentului ForbesForward că este foarte dificil să faci pui pe piață un vaccin stabil deoarece virusul COVID-19 prezintă un număr foarte mare de mutații, din acest motiv este nevoie de minim un an de zile pentru a obține un vaccin sigur.

Dr. Radu Gorduza Lupu a declarat că în  cinci săptămâni au avut loc peste 30.000 de accesări pe platforma lor unde oferă servicii medicale online iar acestea s-au transformat în câteva mii de consultații, oferite de doctorii Medicover. „Toată lumea vorbește de al doilea val al acestei pandemii care este posibil să ne lovească în august sau septembrie. Întrebarea pe eu aș adresa-o tuturor este următoarea, dacă virusul este capabil să facă mutații pentru a se adapta chiar săptămânal, care sunt mutațiile pe care sistemul nostru, le va face prin ceea ce a învățat că nu a funcționat în timpul pandemiei, astfel încât, în momentul în care vine valul doi să nu mai fim surprinși și să nu o luăm de la 0, din nou. Din punct de vedere medical, consider că sunt protocoale în medicina fizică practicată în cabinete care trebuie reformate esențial, iar în ceea ce privește telemedicina, niciodată nu s-a văzut mai clar necesitatea legiferării într-un mod structurat a soluții de servicii medicale online.”

Află aici mai multe declarații făcute de Dr. Radu Gorduza Lupu

 

Forbes Forward e·vent 7 mai 2020

Forbes Romania a organizat joi, 7 mai, cea de-a unsprezecea întâlnire din Seria de evenimente online de business Forbes Forward e·vent. 📌 Speakerii ediției FORBES FORWARD 7 mai 2020:📍 Mircea Varga, CFO Țiriac Group📍 Radu Gorduza Lupu, Director General Medicover Romania📍 Radu Savopol, Fondator și CEO 5 to goPrincipalele teme de discuții:˃ Când toată lumea are tendința să țină de bani, un management financiar performant poate face diferența între supraviețuire și marele eșec. Cum trebuie administrate finanțele în pandemie?˃ Sistemul medical a ajuns – de voie sau de nevoie – în atenția reflectoarelor. Ce poate face sistemul privat pentru a susține și completa deficitele din sistemul public?˃ Cea mai dinamică franciză din România nu se dezminte nici în plină pandemie. Cum a reușit Radu Savopol, când alții stăteau acasă, în șomaj tehnic, să pregătească împreună cu mai bine de 100 de antreprenori parteneri redeschiderea tuturor cafenelelor pe 5 mai?Eveniment realizat cu susținerea: BMW România, Carrefour, Nespresso, Immofinanz, Catena – Farmacia Inimii, Teilor, Rompetrol, Chronolink Rolex Boutique, Banca Transilvania, Idea::Bank România, Raiffeisen Bank RomaniaPartener tehnic: NETvAccesați link-urile de mai jos pentru acces gratuit la revista Forbes Romania, Forbes Life și Forbes Kids:https://apps.apple.com/ro/app/forbes-romania/id1232551324 – pentru iOShttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.magzter.forbesromania&hl=en – pentru Google Playhttps://www.magzter.com/RO/BP-Publishing-Media/Forbes-Romania/Business – pentru varianta web#forbesforward #forbesromania #forbesforwardevent #forbesevents #ffl

Publicată de Forbes Romania pe Joi, 7 mai 2020

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii