Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Mircea Ureche – 500 Miliardari Ediția 2011

Mircea Ureche.jpg
Nume: Mircea Ureche Avere: 10-11 milioane de euro Varsta: 56 de ani Resedinta: Vâlcea Domeniu/Companie: Industria de panificație și morărit 

Mircea Ureche este al doilea mare acţionar al grupului vâlcean de panificaţie Boromir, după familia Boromiz. Ureche deţine aproximativ o treime din grup şi este directorul general al Morii Cibin din Sibiu. Ceilalţi acţionari sunt Constantin şi Gheorghe Boromiz, Mariana Boromiz, George Frîntu şi Constantin Sava.

Ureche a intrat în afaceri cu Constantin Boromiz, şeful Boromir, în prima parte a anilor ’90, şi de atunci a rămas alături de acesta şi de familia sa. Este absolvent al Facultăţii de Industrie Alimentară din Institutul Politehnic Galaţi. Concret, Ureche s-a asociat cu familia Boromiz, în momentul în care fraţii Constantin şi Gheorghe, alături de un cumnat (George Frîntu) cumpărau moara Cibin din Sibiu, prima lor investiţie în industria de morărit – dominată în prezent de companiile grupului. Aceasta a fost intrarea în businessul mare (de altfel, fraţii Boromiz sunt la a patra generaţie de morari), după ce şi-au testat talentul antreprenorial la ţară, unde aveau un mic bar.

Pe măsură ce Boromir s-a extins, între acţionari a apărut o împărţire a sarcinilor. Familia Boromiz s-a concentrat pe Vâlcea, în vreme ce Ureche a rămas să se ocupe de Sibiu, iar George Frîntu – de Deva. De la începutul acestui an, Moara Cibin este unul dintre cei trei piloni ai grupului, alături de Boromir Prod Buzău şi Boromir Ind Râmnicu Vâlcea, în urma unui proces de fuziune a activităţilor cu profil similar. Anterior, grupul era format din opt companii. Fuziunea a venit ca o măsură de reducere a costurilor. În 2010, Boromir a avut vânzări de circa 100 de milioane de euro.

Cu timpul, grupul s-a extins atât pe verticală, cât şi pe orizontală în industria de morărit şi panificaţie, în special prin achiziţii. Din 2008, Boromir a deschis o reţea de cafenele, sub brandul Boromir Pan Cafe. 

Vezi care era averea lui Mircea Ureche în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii