Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Tech |
|

Mircea Tudor, Antreprenorul Anului în România

Marele câştigător al competiţiei naţionale EY Entrepreneur Of The Year a fost desemnat aseară în cadrul unei gale.
Mircea Tudor Entrepreneur Of The Year

Mircea Tudor, fondatorul MB Telecom, a fost desemnat Antreprenorul Anului în România.  Astfel, el va concura pentru titlul World Entrepreneur Of The Year în finala competiţiei de la nivel mondial, ce se va desfăşura anul viitor la Monte Carlo.

MB Telecom, companie din domeniul tehnologiilor de scanare radioactivă, este singurul câştigator premiat de două ori cu Marele Premiu al Salonului de Invenţii de la Geneva, în 2009 şi 2013. Mircea Tudor este cel mai renumit inventator român contemporan, iar invenţiile sale sunt pe cale să revoluţioneze industria de securitate la nivel mondial. El a  început anul acesta producţia de scannere  în Elveţia.

În cadrul ceremoniei, Cristi Badea, Mavenhut, a primit titlul Emerging Entrepreneur Of The Year, iar Istvan Mar, Asociaţia Fructul Secuiesc, a primit titlul Social Entrepreneur Of The Year. Badea este specializat în jocurile online şi a debutat ca antreprenor în urmă cu patru ani, dezvoltând jocuri sociale, în special pentru reţeaua Facebook. De-a lungul timpului, a lansat zeci de jocuri, cu peste 15 milioane de utilizatori în întreaga lume. MavenHut este dezvoltatorul unuia dintre cele mai de succes jocuri de pe  Facebook, Solitaire Arena.

Istvan Mar a înființat Asociația Fructul Secuiesc în 2010 și generează venituri pentru aproximativ 1.000 de familii din peste 25 de comunităţi defavorizate. Acestea folosesc facilităţile de procesare, ambalare şi distribuţie puse la dispoziţie de Asociaţie pentru a fructifica recolta proprie de varietăţi tradiţionale de fructe, utilizând reţete şi tehnici de procesare tradiţionale.

Pentru selectarea câştigătorilor competiţiei în România, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Vezi aici povestea lui Mircea Tudor

Juriul care a stabilit finaliştii competiţiei şi a ales câştigătorii competiţiei Entrepreneur Of The Year în România a fost alcătuit din antreprenori şi profesionişti dedicaţi antreprenoriatului: Ştefania Eugenia Popp – Director Executiv Junior Achievement România, Mihai Marcu – Președinte Medlife, Iulian Stanciu – Director General eMag, Cornel Marian – Managing Partner Oresa Ventures şi Omer Tetik – Director General Banca Transilvania.

Antreprenorii finalişti au fost  Mircea Tudor- MB Telecom, Anca Vlad – Grupul Fildas Catena, Adrian Mihai – FAN Courier, Marius Ștefan – Autonom Rent a Car, Dragoș Petrescu – Grupul City Grill, Samy Numan – Nimet.  La categoria Emerging Entrepreneur Of The Year finaliştii au fost Cristi Badea – Mavenhut, Simona Baciu – Transylvania College, Daniel Truică – Vola.ro. Categoria Social Entrepreneur Of The Year i-a reunit pe Istvan Mar – Asociația Fructul Secuiesc, Laila Onu – Fundația pentru Voi, Oana Păun – Impact Hub.

In total, ei  au avut venituri agregate de aproape 500 milioane de EUR şi un număr agregat de aproximativ 8.000 de angajați.

Din 2014, competiţia EY Entrepreneur Of The Year, singura competiţie antreprenorială care se organizează la nivel global, are loc şi în România. EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări de aproape 30 de ani şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.

Competiţia EY Entrepreneur Of The Year este organizată de EY,  una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii