Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Mircea Timofte și familia

Mircea Timofte.jpg
Avere: 14–15 milioane de euro338 Vârstă: 55 de ani Reşedinţă: Cluj Domenii: Construcţii, imobiliar

Gabriela Timofte a schimbat catedra de fizică cu biroul firmei proprii, în urmă cu 17 ani. Dacă la început a fost vorba de un mic depozit de materiale de construcţii, acum conduce o firmă listată la bursă – Transilvania Construcţii (COTR). Compania din Cluj-Napoca, cu activităţi în industria construcţiilor civile şi industriale, nu are o capitalizare foarte mare. La începutul lunii august, aceasta se ridica la aproximativ şapte milioane de euro, în creştere cu două milioane de euro faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru firma de construcţii din Cluj, importante sunt însă capitalurile proprii, în care intră şi Parcul Logistic Transilvania (spaţii de închiriat) şi baza sportivă Grigorescu (întinsă pe 55.000 de metri pătraţi). Majoritatea lucrărilor realizate de societate în 2009 s-au adresat sectorului public, iar cifra de afaceri a companiei a fost de circa şapte milioane de euro, în scădere cu 51% faţă de anul precedent. Profitul net realizat a ajuns la doar 85.000 de euro anul trecut, faţă de 1,5 milioane de euro în 2008. Transilvania Construcţii face parte din consorţiul de firme care construieşte noul stadion municipal „Ioan Moina“ , valoarea investiţiei ridicându-se la peste 27 milioane de euro. Omul de afaceri Mircea Timofte controlează 30,13% din acţiunile Transilvania Construcţii, în timp ce soţia acestuia, Gabriela Camelia Timofte, deţine 29,45% din titluri, potrivit datelor de pe site-ul BVB.

Dacă Gabriela Timofte vine zilnic la birou în jurul orei 9.00 şi pleacă în jurul orei 17.00, Mircea Timofte îşi permite să-şi organizeze timpul cum vrea el. S-a detaşat de treburile administrative şi de conducere ale companiei, se mai consultă doar cu soţia sa, în rest merge la cabana de la munte ori cu barca în Deltă. Când e în Cluj, vine des la baza sportivă Grigorescu şi joacă tenis. Printre cele mai vestite baze de agrement din Cluj, centrul familiei Timofte dispune de nouă terenuri de tenis de câmp pe zgură, o sală de tenis cu o suprafaţă rapidă, un teren de fotbal cu suprafaţă sintetică şi naturală.

Despre Parcul Logistic Transilvania, Mircea Timofte spune că e închiriat în proporţie de 90% şi că încasează, anual, circa 200.000 de euro din chirii. Cu toate acestea, soţii Timofte vorbesc de un an 2009 foarte greu, în care au fost nevoiţi să disponibilizeze 170 de persoane.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii