Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Mircea Timofte și familia – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Mircea Timofte și familia Avere: 14-15 milioane de euro Varsta: 56 de ani Resedinta: Cluj Domeniu/Companie: Construcții, imobiliare  

Şi în familia Timofte, cum s-a întâmplat de altfel în cazul altor antreprenori locali, a venit momentul predării de ştafetă. În luna aprilie, Andrei Timofte, fiul Gabrielei şi al lui Mircea Timofte, a preluat conducerea firmei de construcţii controlate de familia sa. Proaspăt absolvent de facultate – a studiat Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor în Cluj –, Andrei a înlocuit-o în funcţia de director general al Transilvania Construcţii pe mama sa – Gabriela Timofte.

Părinţii deţin împreună aproape 60% din Transilvania Construcţii (COTR), companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu o capitalizare de 7,7 milioane de euro. Printre ceilalţi acţionari se regăsesc SIF Banat Crişana (SIF1), cu circa 19% din titluri, şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cu circa 3%. Numirea lui Andrei la şefia firmei de construcţii are loc după câţiva ani de când a început să se implice în afacerile familiei. De altfel, era de ceva vreme membru în Consiliul de Administraţie, fiind la curent cu activitatea curentă a firmei, mai ales că de multe ori discuţiile continuau şi acasă.

Cum răspunde Mircea Timofte la întrebarea dacă Andrei este pregătit să preia o funcţie de conducere?„Vom vedea“, răspunde cu un zâmbet complice în colţul gurii omul de afaceri, în cadrul primului interviu pe care fiul său l-a acordat pentru „Forbes România“ – la numai o săptămână de la preluarea funcţiei. Cât despre Andrei, vrea să-şi continue studiile – a absolvit şi cursurile Şcolii Americane din Bucureşti, după care a revenit la Cluj –, pe lista de priorităţi fiind un MBA, pe care cel mai probabil îl va urma la Londra. „E un mod foarte util să interacţionez cu diferite afaceri şi culturi, să acumulez informaţii utile pentru business“, motivează el decizia de a se detaşa pentru scurt timp de companie.

Până atunci, în agenda lui Andrei Timofte se află două proiecte de real estate deținute de companie: finalizarea unui ansamblu de locuinţe început anul trecut şi construirea unei noi hale industriale în Parcul Logistic Transilvania. Pentru complexul de apartamente care va avea 110 locuinţe cu suprafeţe medii de 52-58 de metri pătraţi, lucrările de construcţie au fost sistate temporar pe fondul unor neînţelegeri juridice. Construcţia din parcul logistic va avea 12.225 de metri pătraţi şi a fost deja preînchiriată pe o durată de cinci ani. Parcul Logistic Transilvania, care se află în proprietatea companiei, are o suprafaţă închiriabilă de aproape 70.000 de metri pătraţi şi generează venituri lunare de 180.000 de euro.

Planul lui Andrei este ca, până la sfârşitul lui 2011, să mărească suprafaţa de depozitare la peste 80.000 de metri pătraţi, iar încasările din chirii să treacă de 200.000 de euro lunar. Înainte să debuteze criza din construcţii şi real estate, firma din Cluj lucra mai ales pentru beneficiari privaţi (80% din cifra de afaceri era generată din această zonă).

 

Vezi care era averea lui Mircea Timofte și a familiei în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii