Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Mircea Popa – 500 Miliardari Ediția 2011

Mircea Popa.jpg
Nume: Mircea Popa Avere: 14-15 milioane de euro Varsta: 60 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Imobiliare, industrie  

Compania EnergiCo, deţinută de Mircea Popa, a fost ani buni lider al pieţei de cazane şi proiecte industriale pe spaţii mari de încălzire şi climatizare. Dar odată cu dispariţia proiectelor de încălzire centralizată la nivel naţional, antreprenorul a hotărât să îşi schimbe domeniul de activitate. „Din 2004 am luat decizia de a ne schimba meseria, de a trece din subcontractori de instalaţii în poziţia de contractor general. Am lucrat şi pentru ANL. Din 2004 am devenit dezvoltatori şi nu am mai făcut pasul înapoi“, explică Popa.

În momentul de faţă, firma controlată de miliardar se axează pe proiecte imobiliare. Cel mai important obiectiv constă în finalizarea unui cartier de case, eficiente din punct de vedere energetic, din zona Giuleşti. Proiectul prevedea iniţial construcţia a 70 de vile şi 70 de apartamente, însă Popa a decis să îl suplimenteze până la 170 de locuinţe. „Am construit aproximativ 70% din întregul proiect. Din locuinţele construite deja am reuşit să vindem 90%“, spune Mircea Popa.

Antreprenorul mai are în plan construirea unui ansamblu format din clădiri de birouri şi locuinţe de lux, însă preferă să menţină planurile în stadiul de proiect, întrucât contextul economic actual nu este favorabil dezvoltării unui astfel de ansamblu. Mai vizează ridicarea unor cartiere de acest tip în oraşe precum Mangalia, Piatra Neamţ, Cluj-Napoca, Bacău sau Braşov, însă nu intenţionează să demareze construcţia acestora până în 2012. Majoritatea proiectelor vor fi dezvoltate pe terenul proprietarilor sau pe suprafeţe concesionate. Afacerile se pot împleti foarte bine cu vechile pasiuni. Mircea Popa chiar crede în această idee, motiv pentru care e hotărât să reia producţia de ambarcaţiuni într-o fabrică din localitatea 2 Mai, sub brandul Nautica. Bărcile lui Popa nu vor avea o lungime mai mare de zece metri şi majoritatea sunt destinate exportului.

Vezi care era averea lui Mircea Popa în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii