Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Mircea Mărieș – 500 Miliardari Ediția 2011

Mircea Maries.jpg
Nume: Mircea Mărieș Avere: 9-10 milioane de euro Varsta: 48 de ani Resedinta: Maramureș Domeniu/Companie: Imobiliare, turism

Principalul activ al lui Mircea Mărieş este domeniul Teleki, pe care acesta l-a transformat în complex turistic. Castelul Teleki are o vechime de peste 300 de ani şi se află la aproximativ 15 kilometri de Baia Mare. A fost construit în 1740, într-un stil eclectic, de generalul Samuel Teleki, pe ruinele unei construcţii tătărăşti. Datorită valorii istorice, castelul a fost încadrat de Ministerul Culturii şi Cultelor în categoria monumentelor istorice.

Proprietatea a făcut subiectul mai multor licitaţii publice, pe fondul unor datorii ale lui Mărieş ce trebuiau recuperate la bugetul de stat. În continuare, proprietatea se află în portofoliul maramureşanului. Acesta a cumpărat-o în anul 1999 cu suma de 1,2 miliarde de lei vechi de la Consiliul Local Satulung. Odată cu achiziţia domeniului (castelul este înconjurat de un teren de circa 40 de hectare), Mărieş a cumpărat şi un parc dendrologic, cu arbori de peste 300 de ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii