Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Mircea Labă

Mircea Laba.jpg
Avere: 11- 12 milioane de euro Vârstă: 79 de ani Reşedinţă: Prahova Domeniu: Consultanţă pentru industria petrolieră

Mircea Labă deţine compania de consultanţă pentru industria petrolieră Petroconsult, care a reuşit să obţină contracte importante de-a lungul timpului în special peste hotare. Printre acestea se numără şi cel legat de prima rafinărie vietnameză de prelucrare a ţiţeiului, care a stârnit destulă vâlvă la momentul respectiv. Valoarea contractului a fost de circa 12,7 milioane de dolari. Firma este cunoscută în peste 30 de ţări din Africa, Orientul Mijlociu sau Europa. Şi-a deschis chiar birouri în Vietnam şi Libia.

Ultimele ţinte pentru Labă sunt state precum Kuweit, Qatar şi Yemen. Peste tot în lume unde este petrol a fost şi el. Nu i-a scăpat nimic, în total a văzut peste 60 de ţări. Criza l-a prins destul de bine,
tocmai semnase în toamna lui 2008 un contract cu Irakul, care i-a adus o gură de aer. Speră totuşi să găsească noi clienţi în ciuda recesiunii economice.

Într-o primă fază, obiectul de activitate al Petroconsult era legat de proiectare, cercetare şi inginerie tehnologică, consultanţă, asistenţă şi servicii tehnice. Ulterior, au fost adăugate activităţi de marketing şi de distribuitor, dar şi de reprezentare în România a mai multor companii străine. În acelaşi timp, firma deţine pachetul majoritar al societăţii IPIP S.A. Ploieşti – Institutul de Proiectări pentru Instalaţii Petroliere, contractor general pentru tehnologii şi instalaţii din domeniul prelucrării petrolului, chimiei şi petrochimiei. În linii mari, aşa arată afacerile lui Mircea Labă, ajuns la o vârstă destul de înaintată. Rămâne de văzut pe mâna cui vor ajunge acestea, în condiţiile în care cei doi copii ai săi nu par interesaţi să se ocupe de coordonarea lor. Concediile şi le face în general în Grecia, unde are şi o vilă. Oraşul de suflet este însă Roma.

Mircea Labă este un fan al lui Michael Schumacher şi de câte ori poate se duce la cursele de Formula 1. Îi place bucătăria tradiţională, dar şi cea internaţională.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii