FacebookTwitterLinkedIn

După ce a câştigat bani buni de-a lungul timpului prin intermediul companiei Petroconsult – care a obţinut contracte de consultanţă importante peste hotare în industria petrolieră –, Mircea Labă a decis că a venit momentul să restructureze compania. Procesul are ca scop exploatarea mai eficientă, în condiţii de piaţă, a activelor aflate în proprietatea societăţii, inclusiv prin dezvoltarea unor proiecte rezidenţiale şi/sau spaţii de birouri. De altfel, la sfârşitul anului trecut, Petroconsult deţinea active în valoare de circa 9,3 milioane de euro, în condiţiile în care datoriile depăşeau 2 milioane de euro.

În luna aprilie a acestui an, acţionarii Petroconsult – Mircea Labă cu 99% din titluri şi Andreea Silvia Stanciu – 1% – au decis divizarea parţială a Petroconsult prin desprinderea unei fracţiuni din patrimoniu şi transferul acesteia către firma West Gate Management, ai cărei acţionari sunt tot cei doi. West Gate Management va prelua mai multe active din Ploieşti, dar şi din Tîrgu-Mureş sau localitatea Păuleştii Noi, potrivit informaţiilor publicate în „Monitorul Oficial“.

Petroconsult a câştigat de-a lungul timpului contracte importante în sectorul industrial de petrol şi gaze. Compania desfăşura o gamă largă de activităţi, de la inginerie, proiectare, consultanţă tehnică, asistenţă tehnică şi servicii, marketing şi comerţ, training, până la furnizarea de personal calificat pentru proiecte în străinătate. Petroconsult are birouri şi în străinătate, în ţări precum Germania, Kazakhstan, Libia, Nigeria sau Vietnam. Cel mai mare contract câştigat de companie în străinătate – de altfel s-a şi făcut destulă vâlvă în jurul lui – a fost legat de prima rafinărie vietnameză de prelucrare a ţiţeiului. Valoarea contractului a fost de circa 12,7 milioane de dolari.

Mai nou, Labă pare preocupat de activitatea din Libia, unde a fost încheiat un parteneriat cu un investitor financiar strategic, în vederea dezvoltării societăţii, dar şi pentru a permite accesul firmei şi pe alte pieţe din regiune.

Mircea Labă mai deţine şi pachetul majoritar al societăţii IPIP SA Ploieşti – Institutul de Proiectari pentru Instalaţii Petroliere, contractor general pentru tehnologii şi instalaţii din domeniul prelucrării petrolului, chimiei şi petrochimiei.

Omul de afaceri este un mare iubitor de Formula 1, dar şi de călătorii. A vizitat peste 60 de ţări de-a lungul timpului. Concediile şi le face în general în Grecia, unde are şi o vilă, însă oraşul de suflet rămâne Roma.

Vezi care era averea lui Mircea Labă în 2010