FacebookTwitterLinkedIn

De asemenea, lui Mircea Drăghici i s-a confiscat suma de 19.000 de euro şi i s-au interzis mai multe drepturi pe o perioadă de trei ani, inclusiv cel de a fi ales în funcții publice sau de a ocupa un post similar cu cel deținut atunci când a săvârșit faptele pentru care a fost condamnat, notează RRA.

Potrivit procurorilor, în perioada 15 februarie 2018 – 11 iunie 2018, Mircea Drăghici, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând PSD, a utilizat suma de 380.000 de euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil în cartierul Pipera, oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

Cu aceşti bani, Drăghici a acoperit parţial, în proporţie de peste 2/3, valoarea imobilului respectiv. Plata din subvenţii a sumei respective a fost disimulată prin încheierea unui contract de închiriere din care reieşea că banii respectivi ar fi plătiţi de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului.