Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Mircea Coza

Avere: 8-10 milioane de euro Vârstă: 44 de ani Reşedinţă: Maramureş Domenii: Turism, producţie

Pentru Mircea Coza, ultimii doi ani nu au fost tocmai buni. Afacerile din metalurgie i-au scăzut drastic, iar turismul, domeniu în care a investit masiv, nu a scăpat nici el de efectele crizei.

Proprietarul complexului Turist Şuior din Baia Sprie a finalizat în vara anului trecut al doilea ansamblu hotelier din portofoliul său, Şuior Cota 1.000. Acesta este construit în stil rustic şi cuprinde cinci vile cu 50 de locuri. Ansamblul Turist Şuior are 54 de camere.

Afacerile din turism i-au adus lui Coza venituri mai mici de un milion de euro, anul trecut. În 2009, compania de turnare a fontei Cozmircom, principalul său business, a avut vânzări de 3,63 milioane de euro faţă de 2008, când a derulat afaceri de de 5,7 milioane de euro. Chiar şi în aceste condiţii, Cozmircom a reuşit să termine anul pe profit (aproximativ 26.000 de euro).

Omul de afaceri din Baia Sprie era interesat şi de investiţii în imobiliar. În 2007, el şi-a anunţat intenţia de a dezvolta un ansamblul rezidenţial în Cluj Napoca, însă proiectul de 550 de apartamente a fost pus în aşteptare. Costul complexului era estimat la 25 de milioane de euro şi prevedea imobile de opt şi zece etaje. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii