Cautare
, Contributor

Artă & Cultură |
|

Mircea Cărtărescu va lansa primul volum de poeme după 30 de ani

Mircea Cărtărescu va lansa "Nu striga niciodată ajutor", primul volum de poeme după 30 de ani.  
 aboneaza-te
Mircea Cartarescu wins Formentor de las Letras 2018 Award

Primele mele poeme după o mică pauză de 30 de ani. Ce-am făcut în toată vremea asta? Am tânjit după poezie“, a scris Cărtărescu pe pagina sa personaa de Facebook.

Este al optulea volum de versuri al lui Mircea Cărtărescu şi se poate spune că e diferit de toată poezia lui precedentă“, anunţă editura Humanitas.

Volumul este scris după o pauză de 30 de ani, timp în care autorul n-a mai scris niciun vers. “Reprezintă o întoarcere la simplitatea şi generalitatea poeziei genuine, imediate şi emoţionale, dezbrăcate de sofisticarea intelectuală şi culturală din vechea sa poezie“, precizează editorul.

Cititorul care va parcurge cele o sută de poeme scurte, uneori de doar câteva rânduri, va recunoaşte în ele propriile sale trăiri, răul şi durerea, depresia şi melancolia, sâmburele amar al condiţiei omeneşti. Aşa încât <Nu striga niciodată ajutor> e una dintre rarele cărţi care pot fi înţelese deopotrivă de cititorul avizat şi de cel mai puţin deprins cu poezia“, scrie Humanitas.

Primele exemplare din „Nu striga niciodată ajutor“ sunt disponibile la precomandă cu autograful autorului pe site-ul Lib Humanitas.ro, cu livrare din 15 septembrie.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii