Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Mircea Cărtărescu este invitatul emisiunii „Garantat 100%” (TVR 1) din 24 aprilie

Ediția emisiunii „Garantat 100%” din 24 aprilie care se difuzează de la ora 23:20, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ îl are ca invitat pe scriitorul Mircea Cărtărescu, informează Media Expres.
Mircea Cartarescu

„Aş vrea să vă rog să aveţi răbdare cu această carte. E o carte mai ciudată, mai specială. E o carte care începe pe la pagina 250”, aşa declara Mircea Cărtărescu la lansarea celui mai de succes roman al său, „Solenoid”, recomandând celor care se vor aventura în lecturarea acestuia să o facă în tihnă, fără grabă.

„Solenoid” este şi unul dintre motivele care l-au adus pe autorul său în platoul Garantat 100%, la o discuţie abrupt de sinceră cu realizatorul Cătălin Ştefănescu.

Ediţia poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi TVR+, duminică, 24 aprilie, de la ora 23.20.

VEZI CÂTE EXEMPLARE A VÂNDUT MIRCEA CĂRTĂRESCU DIN ROMANUL „SOLENOID” ÎN 2015!

Dialogul de seară porneşte de la condiţia scriitorului în România şi de la cum poate fi citită o carte – „cinstit sau mai puţin cinstit, împotriva autorului”.

Mai poate influenţa scriitorul o carte după ce a fost publicată? Mircea Cărtărescu îi răspunde gazdei sale, în discuţia despre „Solenoid”, cel mai bine primit şi vândut roman al scriitorului.

„Emisiunea conţine şi o scurtă listă de cuvinte pe care cei mai mulţi dintre noi le căutăm în dicţionar când citim Solenoid”, mai dezvăluie Cătălin Ştefănescu, adăugând însă că inclusiv această căutare poate fi o aventură: „La propriu, a căuta cuvinte ca să dezlegi nişte lucruri din carte poate să fie acţiune pură, aşa cum citeşti un roman de acţiune”, spune el. La rândul său, scriitorul mărturiseşte: „Între prietenii mei, noi nu prea avem subiecte de genul acesta, pentru că de obicei suntem de acord. Suntem ca-n bancurile acelea cu nebunii, care spun numere. Ei ştiu la ce bancuri se referă.”

„Îi sunt profund recunoscător lui Mircea Cărtărescu pentru că a venit la „Garantat 100%” nu în convalescenţă, ci de-a dreptul afectat de o gripă foarte grea – dar a venit, numai pentru că a promis”, încheie Cătălin Ştefănescu.

„Garantat 100%” este o emisiune lansată în urmă cu 17 ani, prezentată de Cătălin Ştefănescu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii