FacebookTwitterLinkedIn

Comitetul de urgență din regiunea Alpes-Maritimes a comunicat decesul a 16 persoane din cauza inundațiilor și, potrivit imaginilor difuzate de agențiile de știri și a relatărilor de pe site-urile de socializare, apa a inundat străzile și parcările subterane din Cannes, în ajunul unuia dintre cele mai importante târguri de programe pentru televiziune din lume, programat pentru perioada 5-8 octombrie la Palatul Festivalurilor.

Inundația de sâmbătă, 3 octombrie a determinat organizatorii să renunțe la Covorul Roșu din noaptea deschiderii festivalului, care trebuia de asemenea să se desfășoare la Hotel Martinez din Cannes.

Nivelurile de jos al Palatului Festivalului care de regulă sunt ocupate cu standurile companiilor care participă la târgul de programe de la Cannes au fost de asemenea inundate în noapte de 3 octombrie.

CITEȘTE „HAIDEȚI ÎN TEAM BUIDING”!

La 5 octombrie, un număr de 25 de români erau înscriși printre participanții la MIPCOM 2015, inclusiv reprezentantul Media Expres, care nu s-a deplasat însă la Cannes din cauza evenimentului anual al industriei de comunicații electronice din România, Convenția de Comunicații Electronice, care se desfășoară la București în perioada 5-6 octombrie.

Participanții din România la MIPCOM sunt ALEXANDRU IORGA, Content & Relation Shipmanager Orange Romania (Orange are și stand la Cannes:R8.C14), BIG SORINA IOANA, Acquisitions Director, Pro TV SRL, BOMBOE CLARA, Programming Director Dogan Media International SA – Kanal D, CARMU ISABELLA, Channel Manager, Antena TV Group, CHIRIȚOIU BOGDAN JUSTIN, Manager Media Entertainment Industry (furnizor pentru televiziunile Digi), CHIRIȚOIU ROXANA LAURA, General Manager Media Entertainment Industry, COMANAC IOANA, Selection and Programming Executive, Televiziunea Română, DIACONU ANAMARIA, Acquisition Manager ABC Plus Media SA, ENE MARIAN, General Manager Zucchero Media SRL, FLORESCU JOHN, CEO Cable Direct, FLORESCU LAURA, Head of Acquisitions and Sales Dept, Televiziunea Română, LAZAROV AUGUSTA, Head of Entertainment, Antena TV Group Romania, MITROIU ADINA, Project Manager Telekom Romania Communications, MODALCA ANA-MARIA, Production Senior Consultant And Media SRL, MOHUT LARISA, Acquisition Analyst, ABC Plus Media SA, NICOARĂ FLORIN, Channel Manager Euforia Antena TV Group, NICOLESCU BOGDAN, General Manager, Zucchero Media SRL, OANA COMANESCU, TV & Content Services Manager Orange Romania, POPESCU IOANA MIHAELA, Movie Channel Coordinator Telekom România, RĂDOI CARMEN, Acquisition Executive Antena TV Group, RADU IRINA, Programming Manager, Televiziunea Română, STANCIU DIANA, Acquisition Analyst, ABC Plus Media SA, SUCIU-MUNTEANU ROMANA, Acquisitions Manager Dogan Media International SA – Kanal D.

Compania care deține Pro TV și-a refinanțat datoriile scadente în 2015

Pe lista de participanți din România mai figurează și SALIS FATIH, News and Internal Production Director, KURCER HALUK ZIYA, Executive Board Member și AGOP ILCNUR, Content Production Manager la Dogan Media International SA – Kanal D.

Potrivit comunicatelor de presă ale ReedMidem, biroul de presă și spațiul destinat jurnaliștilor din Gare Maritime care era pe cheiul mării Mediterana a fost relocat în Palatul Festivalurilor, din cauza inundației.

„În ciuda inundației care a survenit în Cannes sâmbătă noaptea, pe 3 octombrie, MIPCOM 2015 se va deschide la timp luni, 5 octombrie. Echipa MIP, staff-ul Palatului și partenerii din Cannes lucrează non-stop pentru a limita întreruperile cauzate de această situație excepțională”, se arată într-un comunicat ReedMidem difuzat în seara zilei de 4 octombrie.

Stricăciunile provocate de inundație în Cannes includ inundarea parterului magazinelor și a holurilor clădirilor de apartamente, în vreme ce unele mașini parcate pe străzi au fost măturate de apele învolburate în mare.

Gara feroviară din Cannes era duminică seara încă sub ape, acest lucru fiind de așteptat să împiedice sosirea participanților la MIPCOM cu trenul.

Majoritatea vizitatorilor străini vin însă cu avionul, aterizând pe aeroportul din Nisa și apoi cu taxiul, până la Cannes. O bandă de circulație de pe autostrada A8 din sudul Franței, care duce în Cannes, era închisă din cauza inundațiilor, duminică.

Presa internațională notează că inundația din 3 octombrie 2015 este cel mai devastator eveniment de vreme severă din Cannes din ultimii ani, dar nu este pentru prima oară când un eveniment major al industriei a căzut victima naturii. Festivalul de film a înregistrat în urmă cu câțiva ani o acțiune de curățenie masivă exact înaintea deschiderii, după ce valurile au cauzat erodarea majoră a plajei, aruncând nisipul în cafenele și acoperind terasele de pe bulevardul de pe malul mării, La Croisette.

De asemenea, în chiar anul inaugurării sale, acoperișul sălii Lerins s-a prăbușit în mijlocul pieței MIPTV, care se desfășoară primăvara, din cauza ploii torențiale.

MIHAI PAVELESCU ESTE EDITOR MEDIA EXPRES