FacebookTwitterLinkedIn

Vânzările F64 Studio, magazin dedicat echipamentelor foto-video, au înregistrat în ultimele săptămâni o creștere de circa 25%, în comparație cu o perioadă obişnuită din an. Potrivit companiei, cei mai mulţi dintre români au optat pentru aparate de vacanţă compacte, mirrorless si entry DSLR de la producători precum: Canon, Nikon, Sony, FujiFilm, Olympus şi Samsung.

„Creşterea nu este o surpriză dacă este să ne gândim că aparatul foto este pentru cei mai mulţi  primul pe lista gageturilor obligatorii într-o vacanţă. E drept că anul acesta creşterea a fost semnificativă: cu cel puţin 10 procente mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Explicaţiile pot fi următoarele: pe de-o parte extinderea publicului feminin interesat de fotografie iar pe de altă parte, creşterea pieţei de profil, conform ultimelor măsurători. Aş mai adăuga şi un element conjunctural, la fel de important: vremea frumoasă de afară şi mai multe zile libere acumulate de apropierea celor două sărbători care fost decisivă pentru mulţi români în alegerea petrecerii sărbătorilor departe de casă”, declară Cristian Vlăsceanu, product manager F64.

Românii au investit în aparate foto de vacanţă sume cuprinse între 120 şi  500 de euro. La mare căutare au fost echipamentele de mici dimensiuni cu abilităţi tehnice cât mai avansate.

„Cumpărătorii au avut interes pentru camere foto care pot realiza atât fotografii cât şi filmări video 3D, aparate care pot fi folosite subacvatic  şi în general aparate de dimensiuni reduse cu obiective interschimbabile”, mai spune Vlăsceanu.