FacebookTwitterLinkedIn

“Delhi s-ar putea confrunta cu o criză a energiei”, a scris Kejriwal sâmbătă într-un tweet la care a atașat o copie a unei scrisori adresate premierului indian Narendra Modi, în care a semnalat că centralele energetice din interiorul şi din jurul Delhi au deficit de carburant, scrie Reuters.

Ministrul a cerut guvernului federal să reorienteze livrări de cărbune şi gaze firmelor de utilităţi care furnizează energie capitalei, întrucât în oraş se află centre de importanţă naţională, iar energia este vitală pentru spitale şi centrele de vaccinare împotriva coronavirusului.

Lipsa cărbunelui a provocat probleme de furnizare a energiei electrice în state precum Bihar, Rajasthan şi Jharkhand. Locuitorii s-au confruntat cu pene de energiei electrică de până la 14 ore pe zi.

Cu toate acestea, India a anunţat că va facilita aprovizionarea cu gaze naturale pentru a permite ca două centrale energetice din Delhi să îşi desfăşoare activităţile.

În India, peste jumătate din cele 135 de centrale energetice care funcţionează cu cărbune şi care asigură 70% din electricitatea din ţară au stocuri de carburant pentru mai puţin de trei zile, a relatat vineri Reuters.