FacebookTwitterLinkedIn

„Consider că un mare succes înregistrat în cele 12 luni de activitate vizează domeniul absorbţiei fondurilor europene. Anul 2020 este cel mai bun an de la începutul Programului Operaţional infrastructură Mare, având în prezent pe titlul bugetar 58 aferent investiţiilor din fonduri europene 4,2 miliarde de lei cheltuite până în luna octombrie. Noi estimăm că până la sfârşitul anului vom depăşi 6 miliarde de lei total investiţii din fonduri europene nerambursabile. Valoarea investiţiilor la 10 luni se ridică la 5,3 miliarde de lei, din care 4,2 miliarde de lei fonduri europene nerambursabile. Peste 80% din total investiţii realizate de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor reprezintă fonduri europene nerambursabile, un procent consider eu foarte bun”, a afirmat Lucian Bode, potrivit AGERPRES.

Conform declarațiilor ministrului Bode, din cele 2,6 miliarde de euro absorbite până în prezent în cadrul POIM pentru infrastructura de transport, 650 de milioane de euro (25%) au fost autorizate la plată în ultimele 11 luni.

Sumele alocate în acest an pentru investiţii din fonduri externe nerambursabile sunt de 4,2 miliarde de lei la 10 luni, plătiţi pentru proiecte majore rutiere şi feroviare, reprezentând o creştere de 150% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2019, mai adaugă Lucian Bode.