Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Ministrul Transporturilor – Numărul celor care circulă cu metroul a crescut

După instituirea stării de alertă, numărul celor care au călătorit cu metroul a crescut la 140.000.
 aboneaza-te
coronavirus metrou

În timpul stării de urgență numărul călătorilor cu metroul era situat între 61-63.000. În prima zi după declararea stării de alertă, numărul a ajuns la 140.000. Înainte de pandemie, 650.000 de oameni foloseau metroul ca principal mijloc de transport în București, a declarat Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, pentru Digi 24.

Cele 53 de stații de metrou cu cele 134 de accesuri au fost atent supravegheate de 320 polițiști, agenți de pază și jandarmi. Nu au fost reclamate incidente în această perioadă, deoarece călătorii au demonstrat că știu regulile și se supun acestora.

Zilnic, în cele mai aglomerate stații de metrou din capitală, au fost plasați 61 de polițiști locali și 73 de jandarmi și polițiști care s-au asigurat că se păstrează ordinea. Ministrul  Transporturilor a mai menționat că există 57 de trenuri Metrorex în circulație, iar timpul de așteptare variază între 2 și 7-8 minute, maxim 10.

“Din cele 53 (de staţii – n. r.), 20 sunt mai aglomerate, iar poliţia şi jandarmeria ei au aceste atribuţii legale. Agenţii de pază doar pot să facă recomandări, îndrumări…sunt marcate în trenuri atât locurile pe scaune, cât şi locurile în tren pe pardoseală cu stickere de culoare verde unde este indicat a se poziţiona călătorul cu metroul”, a explicat ministrul Transporturilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii