Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Ministrul Transporturilor: Noi lucrări de drumuri expres și autostrăzi

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, a declarat sâmbătă că până la finalul acestui an vor începe lucrările de infrastructură pentru mai bine de 150 kilometri de autostrăzi și drumuri expres pe teritoriul întregii țări.
autostrada

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, a declarat sâmbătă că până la finalul acestui an vor începe lucrările de infrastructură pentru mai bine de 150 kilometri de autostrăzi și drumuri expres pe teritoriul întregii țări, conform Agerpres.

Ministrul Transporturilor a explicat că principalul focus este să nu închidă niciun șantier, ba chiar să deschidă noi șantiere, dând startul unor noi lucrări. Un alt scop al Guvernului în ceea ce privește sectorul de transporturi este dezvoltarea unei viziuni pentru plănuirea infrastructurii de transport pentru următorii 10 ani.

Lucian Bode a clarificat : “Când spun demarăm lucrări noi spun semnăm contracte pentru proiectare şi execuţie sau realizare studiu de fezabilitate sau proiect tehnic, după caz, pentru proiecte noi”.

Cu privire la tronsoanele de drum expres Suceava – Siret şi Suceava – Paşcani, ministrul Transporturilor a spus că ar putea fi semnate contracte pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pe 20 iulie, iar în 2022 ar putea să fie scoase la licitaţie aceste două loturi.

Pentru drumul de mare viteză Baia Mare – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, se estimează că la sfârşitul lunii august ar putea fi semnat contractul privind execuţia studiului de fezabilitate.

În ceea ce privește ruta ocolitoare a municipiului Rădăuţi, ministrul Transporturilor a declarat că, ”printr-o mobilizare bună a antreprenorului”, lucrările s-ar putea finaliza în acest an, înainte de termenul contractual, aprilie 2021.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii