Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Ministrul Sorin Grindeanu a criticat CNA pentru că nu elaborează normele pentru finanțarea televiziunilor cu 15 milioane de euro

Ministrul Comunicațiilor, Sorin Grindeanu, a declarat în a doua zi a Convenției de Comunicații Electronice, organizată de ACeR în 5 și 6 octombrie la București, că finanțarea pentru televiziunile private nu se aplică din cauza Consiliului Național al Audiovizualului care nu elaborează normele pentru ghidul de aplicare la finanțarea de stat, informează Media Expres.
sorin-grindeanu

„Ministerul nu are competența de a furniza normele pentru ghidul de aplicare. Competența o are CNA. Nu vreau să caut vinovați, dar de trei luni în diverse întâlniri apelul Ministerului către CNA a fost să vină cu o propunere, iar Ministerul va promova inițiativa legislativă. Nu s-a întâmplat nimic de trei luni. Dacă CNA nu vine, vom propune noi un draft, știu că e greu în CNA să ai majoritate, dar important este că există acești bani și nu sunt accesați din motive birocratice. O pasăm de la unii la alții”, a spus Sorin Grindeanu (foto).

„Vom merge noi cu propunerea, altfel se pierd acești bani și e păcat” a repetat ministrul.

Grindeanu a avut o prezentare în cea de-a doua zi a Convenției care a atins mai multe puncte: aplicarea Directivei 61 privind infrastructura, proiectul de extindere a rețelelor broadband în 783 de localități (proiectul RoNet), tranziția la televiziunea digitală terestră și amânarea cu un an a eliminării taxei pe stâlp prevăzută inițial pentru 1 ianuarie 2016.

CITEȘTE „HAIDEȚI ÎN TEAM BUILDING!”

Grindeanu a mai spus legat de televiziune că speră ca după pornirea emisiei digitale terestre la București, Timișoara, Cluj și Iași, care reprezintă 20% din acoperirea la nivel național, Radiocom va reuși să extindă acoperirea până la 50% până la sfârșitul anului.

Reamintim că anul acesta Guvernul a emis o ordonanță de urgență privind digitalizarea care în a doua parte prevede o sumă de 15 milioane de euro pentru finanțarea prin ajutoare de stat, până la finalul anului 2015, a emisiunilor culturale, educative și informative realizate de televiziunile private din România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii