Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: „Ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie”

Nelu Tătaru a estimat că până la 1 iunie România va ajunge la 10.000 de cazuri de coronavirus, iar odată cu a doua jumătate a lunii mai vom înregistra o scădere progresivă a numărului de cazuri noi.
 aboneaza-te
Nelu Tataru

 

„Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească. În acest context, ne gândim ca după 1 iunie să mergem pănă în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat Nelu Tătaru, sâmbătă seară, la Antena 3, potrivit News.ro.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că numărul îmbolnăvirilor depinde de respectarea măsurulor de către populaţie, de numărul de români care vin în ţară de sărbători, dar şi de pregătirea sistemului medical.

„În măsura evoluţiei accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar şi pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare. (…) Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne aşteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere şi la populaţie”, a mai declarat Nelu Tătaru.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii