Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Ministrul Sănătății: Anul acesta și anul viitor, România nu va putea produce Remdesivir

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că anul acesta și anul viitor, în România nu se va putea produce medicamentul Remdesivir, recunoscut în tratarea formelor severe de covid-19.
 aboneaza-te
Coronavirus in Moldova

Întrebat de jurnaliști de ce statul român nu a făcut demersuri, la fel ca cel ungar ca să obțină licență pentru producția de Remdesivir, ministrul sănătății a răspuns: „noi avem aceste discuții încă din vară. Avem fabrica Antibiotice la care am avut această discuție. Nu are linie tehnologică și trebuie obținut acel patent, dar linie tehnologică încă nu avem. Ar fi o perioadă destul de lungă să putem produce acest Remdesivir. (…) „din ce am discutat cu producătorii de medicamente, anul acesta și anul viitor, nu”, a explicat Nelu Tătaru, informează Digi24.

Totodată, Nelu Tătaru a precizat că din iulie până în septembrie România a avut donații de la Comisia Europeană de aproape 12.000 de doze de Remdesivir, iar în octombrie există un contract subsecvent pentru alte 12.000 de doze, care vor fi dirijate către toate spitalele suport-COVID sau cele de fază 1 și fază 2.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii