Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Ministrul muncii din Austria își anunță demisia

Ministrul muncii din Austria, Christine Aschbacher, și-a dat demisia după ce a fost acuzată de plagiat.  
plagiat

După acuzațiile potrivit cărora ar fi plagiat o bună parte din lucrările universitare, Christine Aschbacher, Ministrul muncii din Austria, își anunță demisia, transmite Reuters.

Aschbacher, membru al partidului conservator austriac, lider al coaliției de guvernare, ar fi copiat cel puțin o cincime din disertația sa de doctorat din alte surse, precum și paragrafe din teza sa pentru diplomă, potrivit academicianului Ștefan Weber, specializat în plagiat. Potrivit lui Weber, Aschbacher a preluat cel puțin o cincime din disertație, intitulată „Redactarea unui stil de conducere pentru companiile inovatoare”, din alte surse, fără a eticheta corect citările.

Printre altele, ea a tradus din engleză un articol din revista Forbes, repetând afirmația autorului, de a spune că ea însăși a lucrat „cu sute de echipe”.

Aschbacher a spus că și-a scris disertația și teza „după cunoștințele și convingerile ei”, a raportat agenția austriacă de știri APA. „Ostilitatea, agitația politică și insultele sunt descărcate, din păcate, nu numai asupra mea, ci și asupra copiilor mei, cu o forță insuportabilă”, a spus ea, anunțând că retragerea vine din grijă pentru familia sa. Nu pot permite că acest lucru să continue, vreau să-mi protejez familia. Din acest motiv, demisionez din funcție. ”

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii