Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Ministrul Muncii a anunțat recalcularea pensiilor în baza unei noi legi

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, joi, că în următoarele 18 luni vor fi evaluate cinci milioane de dosare de pensie.  
Pensii

Ministerul Muncii va începe evaluarea dosarelor din sistemul public de pensii din România, așa cum prevede art. 157, alin. 2, din Legea 127 publicată în Monitorul Oficial în 9 iulie 2019, procedură care trebuia demarată din octombrie 2019, scrie Digi24.

“Ultima mare recalculare a pensiilor a avut loc în 2005 – 2010 și a cuprins un milion de dosare. Am stabilit acum o perioadă de maxim 18 luni pentru evaluarea a 5 milioane de dosare de pensii.

Recalcularea pensiilor presupune că vor fi înlăturate situațiile când la pregătire egală, muncă egală, contribuții egale, pensiile sunt diferite. Noua lege aduce echitate pentru milioane de oameni”, a spus Raluca Turcan într-o conferință de presă susținută joi.

Potrivit ministrului Muncii, evaluarea dosarelor presupune crearea unei baze de date pe baza informațiilor colectate de la casele județene de pensii în format electronic, din surse care acum sunt în format electronic și letric.

Iar până la finalizarea acestui proces tehnic și legislativ, pensiile se vor plăti și se vor calcula în baza legii existente. De precizat că, la recalculare, niciuna din pensiile din sistemul public nu va scădea. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii