Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important IT & C and Energy news. Have a news tip? Drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Ministrul Mediului anunţă reluarea Programului Rabla pentru electrocasnice

Programul Rabla pentru electrocasnice ar putea fi reluat în luna aprilie, potrivit Ministrului Mediului, Tánczos Barna.  
Electrocasnicele fac exceptie

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat miercuri reluarea Programului Rabla pentru electrocasnice, din a doua jumătate a lunii aprilie.

Bugetele vor fi cel puțin bugetele pe anul trecut. Orizontul de timp este 30 de zile pentru consultare publică, plus câteva zile pentru aprobarea bugetului AFM. Ieri cred că a apărut bugetul în Monitorul Oficial sau alaltăieri. De două-trei zile discutăm pregătirea bugetului pe AFM şi orizontul de timp real este undeva în a doua parte a lunii aprilie”, a declarat Ministrul Mediului, în cadrul unei conferințe de presă.

Programul va fi reluat integral, potrivit lui Tánczos Barna: “Programul va fi reluat de la zero pentru că nu s-a întâmplat nimic concret. Concret, nu au fost înregistrate cererile şi programul pleacă de la zero, minim cu bugetul de anul trecut, cu sistemul informatic verificat cu ajutorul colegilor de la STS”. 

În 2020, înscrierile în Programul Rabla pentru electrocasnice au fost amânate din cauza ”contextului de instabilitate cibernetică”, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu. Instituția a făcut referire la ”suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi cu privire la încercări anterioare de fraudare a procesului de înscriere”. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii