Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Evenimente |
|

Ministrul maghiar al Justiţiei: „Ungaria nu vrea să părăsească Uniunea Europeană. Dimpotrivă, vrem să o salvăm de ipocriţi”

Autoritățile ungare reacționează în fața unor lideri europeni care l-au condamnat cu tărie pe premierul Viktor Orban, la summitul celor 27 de ţări de la Bruxelles, din cauza legii care prevede că „pornografia şi conţinuturile care reprezintă sexualitatea sau promovează devierea de la identitatea de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârste sub 18 ani”, considerată homofobă.
shutterstock_1516551653

Replica ministrului maghiar al Justiţiei nu a întârziat să apară după ce premierul olandez Mark Rutte i-ar fi sugerat Ungariei să iasă din Uniunea Europeană: „Ungaria nu vrea să părăsească UE. Dimpotrivă, vrem să o salvăm de ipocriţi”, a reacționat pe Twitter ministrul maghiar al Justiţiei, Judit Varga.

„Legea nu priveşte homosexualii, ci modul în care părinţii doresc să facă educaţie sexuală copiilor lor”, a explicat Viktor Orban, atunci când a fost pus la zid de liderii europeni pentru că nu ar susține valorile europene.

Actul normativ ungar a determinat ca un număr de 17 state membre, printre care Germania, Ţările de Jos, Italia, Belgia și Franța să adreseze o scrisoare liderilor UE Charles Michel şi Ursula von der Leyen şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres, cu privire la necesitatea de a susţine valorile europene.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii